måndag 4 januari 2016

Missad födelsedag

I november missade jag visst att fira en viss födelsedag - nämligen Hundlyckas! Ja, bloggen heter ju inte som den gör av en tillfällighet utan det var ju för att mitt företag heter just så. I november fyllde det hela 10 år!! 
Hundlycka används inte så mycket idag, mina kurser och utredningar är via Eskilstuna Hundcenter och det jag gör via min egen firma som är ekonomirelaterat känns inte riktigt relevant att köra under just det namnet ;-) Men för min del så handlar det ändå om 10 år som egen företagare vilket blivit en del av min identitet. Det här har fått mig att utveckla något enormt så jag kan inte ens beskriva det. För 15 år sedan skulle jag aldrig ens ha tänkt att jag skulle vara min egen, för mig föddes man in i en sådan värld och jag tillhörde kategorin "Man får vara glad om man får ett jobb". Men, så blev jag spådd och hon sa att jag borde sluta på mitt jobb och starta eget efter att jag utbildat mig inom hund eller häst. Hund låg närmast till hand och jag letade efter lämpliga utbildningar och hittade Hundens hus. Nu kanske den skeptiske menar att klart spådomen slog in för hon ledde mig in på den vägen, och ja, jag håller med! Men ledde det till något dåligt? Knappast. Jag fick prova något helt nytt mot den tillverkningsindustrin jag jobbade (och vantrivdes på). Instruktörsutbildningen startade 2004 och året därpå hoppade jag på deras stora utbildning till Hundpsykolog och det var i samband med det som jag startade företaget. 

Nu har jag aldrig riktigt levt på företaget så hur kan det då vara så omvälvande kanske någon tänker? Jo, för det har lett mig in i så otroligt otänkbara riktningar. Först 2008 tänkte jag ta 6 månaders tjänstledigt från mitt jobb för att prova på företagandet lite mer hardcore (hade då hållt kurser vid sidan av jobbet i några år), men redan första dagen kände jag att jag aldrig mer ville tillbaka in på den fabriken så jag skickade in min uppsägningsansökan. Det fick gå hur det ville, jag fick väl åka land och rike runt och hålla valpkurser om det så behövdes. Någon dag efter sökte jag i vilket fall extrajobb på Uniflex och fick en tjänst ganska direkt, som student. Det är den typ av anställning där man kan tacka ja till de uppdrag man kan eller vill ta på några enstaka tillfällen (eftersom jag har en annan huvudsaklig sysselsättning och inte behöver tänka på stämpling) och fick omgående ett uppdrag där jag med några andra åkte och städade några maskiner på en ikea-fabrik på fredagskvällarna. Passade mig perfekt då jag höll kurser alla andra dagar. 

På den här städningen var vi ett par stycken och de andra var alla studerande. Den ena av dem kände jag lite sedan tidigare och när jag fick veta att han pluggade på högskolan slog tanken mig: "Kan han så kan ju jag!". Högskolestudier hade absolut aldrig slagit mig tidigare, men tanken på en liten extra "inkomst" i form av bidrag, plus lite mer kunskaper till mitt företag så sökte jag snart in till vårterminen och några kurser i företagsekonomi. En kurs blev en examen i ekonomi och en tenta från en till i psykologi och vips så var jag redovisningsekonom istället för arbetslös/egen företagare/extra anställd på bemanningsföretag. Och detta är allt för att jag en dag provade att starta ett företag. Och då har jag inte ens gått in på vad själva hunderiet har gett mig, men det har ni som läser bloggen nog förstått ;-) Med detta så avslutar jag med ett rungande

Hipp hipp Hurra för Hundlycka som fyllt 10 år!!

4 kommentarer:

Susann sa...

Hipp hipp hurra, hurra, hurra!!! Det firas väl med champagne?!?

Elisabeth sa...

Grattis och hurra till dig! Jag instämmer med Susann, på något sätt måste du fira det!

Erika sa...

Kul att få läsa lite om din väg till dit du är nu! Många bra beslut låter det som. Grattis firman :-)!

Linn sa...

Tack för alla grattisar! Blir ingen champagne, men en hallon- och nutellacheescake på ballerinabotten ;) Har en skatt att spara ihop till så vi får lyxa billigt =P