lördag 2 maj 2015

Del två på vägen till domare

Tror inte jag skrivit jättemycket om det, men i vintras började jag ju utbildningen till att bli rallydomare. Under två helger hade vi teori och praktik med Sofia Angleby som lärare och precis därefter gjorde vi ett teoriprov. Just nu befinner vi oss mitt i del två i utbildningen, att bakdöma totalt 60-70 ekipage på officiella tävlingar. Nästa steg blir att hålla en inofficiell tävling och döma ett visst antal ekipage med domare som kontrollerar oss och det sista steget blir ett praktiskt prov på tävling. Den inofficiella tävlingen är redan planerad till den 31 maj på Kungsör Hundarena (kom och tävla!!). 

I går var vi på Sala BK och bakdömde två klasser och som tack för det dömde jag deras KM, deras allra första där statuterna var nya och det var lite test att se om de funkade. Det skulle regna hela dagen, men som tur var (om man kan se det så) började det först vid lunch. Men sen höll det i och vi var så kalla att vi skakade och det satt väldigt fint med en varm dusch hemma. 
Vänner i vått och torrt. Men mest vått för stunden. 

Det var roligt att döma KM, då blev det en möjlighet att omsätta det vi lärt oss de sista gångerna till "skarpt läge". Svårigheten med att döma ett KM låg dock i att det var många som aldrig tävlat tidigare, och utifrån hur det lät på banvandringen så gissar jag att en del inte heller kört rally särskilt mycket. Det var en utmaning :-) Här är banan som de fick gå. 

Rookisarna fick bara få de 12 första skyltarna, de som tävlat tidigare fick gå hela. 
Om två veckor är det dags för vårt sista bakdömningspass, och då är vi ytterligare förbi ett steg på vägen! Vi ses sen på rallybanorna :)

Inga kommentarer: