söndag 29 september 2013

WT 28 september GRK Stockholm/Gotland

Igår var det dags för höstens första WT, GRK ordnar varje höst ett prov i Vallentuna, förra året var vi där och fick inte med oss några vidare poäng hem.. Kan säga att det blev lite av en repris i år, även om vi förbättrade poängen en del mot då. 

På väg till provet kom jag på att jag glömt min pipa hemma och smart som jag är har jag plockat ur min reservpipa ur bilen i veckan och lagt på jobbet eftersom "jag ändå kommer ihåg pipan alltid".. Jaja, vilken tur att det var försäljning av dummys och pipor på plats! En snygg lila fick det bli!


Jag kommer skriva om ruta för ruta, tyvärr har GRK inte lagt ut några resultat ännu och jag vet inte vad jag fick för poäng på varje ruta, men jag får uppdatera med det när det kommer ut. Jag tar det i den ordning som jag själv gick. 

Ruta 4. Transport och Dubbelmarkering på linje med skott 7 poäng
Nedan är en bild tagen på markeringsområdet efter att provet var slut. Man stod där jag tog bilden och närmaste dummun hamnade på den gröna lilla fläcken man ser i det vita gräset långt där ute. Den andra hamnade bakom den några meter. 


Det är kanske inte helt uppenbart med avståndet, men man står uppe på en kulle och det var nog över 100 meter bort i alla fall. När jag satt och väntade var det inte något ekipage som inte fick dirigera fram sin hund och samma gällde för oss. Förutom det så drog hon fram några steg på fotgåendet och började pipa när vi väntade på det andra skottet, det tog sjukt lång tid när han laddade om. Sen skulle jag väl inte direkt påstå att hon lyssnade när jag väl blandade mig i och dirigerade henne, men några poäng skulle vi ändå få då hon fick in båda. 

Jag vet att den här rutan var för svår för oss. Terrängen är riktigt tuff med det där gräset som man inte alls har några referenspunkter på, och dessutom skulle de passera en gropig terräng så de tappade bort sig på vägen (kunde inte springa rakt fram). Dessutom är det ett längre avstånd än vad vi tränar, så det var två svårigheter på en gång, jag är inte förvånad över att det gick som det gick. Dessutom skulle hon behövt fräsa ur lite mer innan start.. 

Ruta 5 En transport med parkamrat mot en drive, vänd om, skott och dirigering ca 15 meter, 16 poäng
Vi hade ingen parkamrat när vi skulle gå så vi fick gå med en nkl hund som gick i koppel och var utom tävlan (då de gjorde rutan ensamma). Nässla var inte fokuserad i fotgåendet. På dirigeringen vek hon av någon meter innan och missade den, fick tillslut fram henne rätt. 

Jag har aldrig gjort en drive tidigare och det var spännande, det är ju inte helt olikt störningsträning, men så mycket har vi inte gjort och kommer så klart lägga in det i träningen :)

Ruta 1 Transport. Närsök, 2 dummys på 2 minuter, 13 poäng
Här skulle elitklass in i en ruta som låg bortom nkl/ökl som var precis vid fötterna. Eftersom de flesta nkl hundar hamnade i ekl rutan tänkte jag att jag skulle inte "ta i" när jag skickade ut henne, hon hade så mycket spring i benen att hon skulle ta sig dit ändå innan nosen kopplades på tänkte jag.. Men nejdå, hon låg så fint i första området först.. Fick ut henne och gjorde om samma misstag igen och domaren gav mig påbackning på mina förarfel! Klant! Varför lämnar man hjärnan vid hundstoppet för?!

Ruta 2 Markering och dirigering, 20 poäng
Ingen transport, upp på en kull där det sköts ett skott rakt fram. Vänd 45 grader och skicka på en dirigering ca 30 meter i ganska tuff terräng, skicka på markering när hunden är tillbaka. Här var det inga problem, så här är Nässla van att jobba och avstånden var lite mer vad vi var vanan vid. 

Ruta 3 Transport med sväng, markering och dirigering vid vatten, 0 poäng
Först ett långt fotgående som svängde och gick in mot vattnet. Ett skott med kast rakt fram sedan skulle det komma ett skott utan kast och hunden skulle dirigeras några meter in mot vassen, men inte ner i vattnet innan den fick hämta markeringen. Efter båda är hämtade skulle man vända upp och gå fotgående en bit tillbaka. 
Här tjuvade Nässla och vi hann inte ens få det andra skottet innan hon hoppade i! Gaah! Domaren sa att jag fick skicka på dirigering, men jag avstod att belöna skitbeteende.. Fast Nässla var så lycklig, studsade fram som en liten loppa resten av dagen, vet inte varför hon tyckte att det var så kul..  Kan trösta mig med att fotgåendet var PERFEKT.. 

Som sagt, vet inte poängen för varje ruta, men totalt hamnade vi på 56 poäng. Stort plus till GRK som hade skrivit ut diplom till samtliga! Jättekul att få ett diplom med poängen som minne med sig hem, eftersom det är inofficiellt så finns det ju inget annat att ta med sig i normala fall. 
Titta va lycklig hon är! Bushund!!
Nu blir det till att träna MYCKET stadga. Vill inte förlora 20 poäng på rutor där hon kan prestera bra bara för att hon inte håller i sig. 

I övrigt var det en lång men mycket trevlig dag där jag träffade flera bekanta. Roligast var att några kursdeltagare var där som bor i Enköping (de gick för mig i våras) och de berättade om att deras hundar har blivit så duktiga tack vare allt de lärde sig på min kurs :) Tyvärr kunde de inte deltaga pga skadad hund, men de var där och lärde sig lite. Nu är jag taggad för revansch på Träskaten!


1 kommentar:

Erica sa...

Så roligt att få läsa om erat WT och det verkar ju helt klart ha funnits massor med guldkorn att ta med sig hem också =)