söndag 28 juli 2013

Premiären i elitklass

Igår var det dags för premiären i elitklass och jag kunde inte vara mer nöjd över vårt resultat! Hela 84 poäng fick vi ihop och det är långt över vad jag hade förväntat mig. Det räckte inte till någon pallplacering, hela ett poäng mer fick tredjepristagaren, men det gör inget, det är poängen som räknas. 

Det var lite annorlunda upplägg på provet på så sätt att vi blev uppdelade i lag om tre personer i varje. En av våra deltagare var dock inte med så vi blev två. Totalt var det tio lag och fem fick börja med att gå provet medan de andra fem fick varsin ruta att vara funkisar på. Det gjorde att det flöt på väldigt bra och man slapp känna stress vid rutorna, det var ju bara jag och min lagkamrat var vi än var. Det här upplägget var för att vi skulle lära känna fler personer och vi fick också lite gåtor att jobba med under tiden vi körde på (som vi inte var så bra på..). Så här såg upplägget och poängen ut. Jag skriver det i den ordningen jag gick rutorna. 

Ruta 3 
Dirigering. Först fick vi titta på när vår lagkamrat skickade båda sina hundar på nkl dirigeringar med skott. Efter det skulle vi skicka i en annan riktning, slutligen låg den på andra sidan av ett träd. Det var inte jättesvårt, men Nässla hade otur och fick inte dummyn i nosen så jag fick vissla lite närsök. Detta gjorde att lite poäng rök och vi fick 16p. 

Ruta 4
Transport till dubbelmarkering på vatten, skulle tas i anvisad ordning. Transporten var väl si sådär, markeringarna klockrena. Den ena hamnade i vassen, den andra strax utanför. Hon skulle ta den sist kastade först vilket inte var några problem då den låg synlig. Gissar att det var fotgåendet som gjorde avdraget och vi fick med oss 18p. 

Ruta 1
Walk-up med en dubbelmarkering och en dirigering. Vår parkamrat fick börja med en markering och efter vi gått vidare fick vi en dubbel, den första bakom en sten och den andra lite längre bort. Valfri ordning. Inga större problem, den första kanske tog några sekunder onödigt lång tid. Sedan gick vi tillbaka och skickade på en dirigering snett bort från parhundens markering, men det var inga problem, men hon sprang inte raka vägen, vilket jag tror kan vara en del av avdraget. Det, tillsammans med lite för mycket tid på ena markeringen och kanske inte slimmat fotgående gav oss 15p. 

Ruta 3
Transport till trippelmarkering. Den första markeringen var framför en stor sten, den andra rakt fram, den tredje var bakom stenen. Jag har inte tränat några trippla förutom en gång nu i onsdags hos Bitte, men hon spikade alla! 20p. 

Ruta 5
Transport till vatten och en dirigering in i vassen. Vi var tvugna att stå en bit upp på land när vi skickade och därifrån blev det inte naturligt rakt fram mot området så Nässla började med att simma lite snett. Valde att inte börja vissla utan körde på keep going signal när hon tittade i rätt riktning vilket gjorde att hon styrde om själv. Hon fick syn på lite näckrosor på vägen och var på väg mot dem istället men hon lyssnade när jag sa ut. Då kom hon in i vassen och jag visslade söksignal. Trots att det inte blev raka vägen fram är jag väldigt nöjd med att jag kunde föra henne så tyst och lugnt. Avslutade med en liten målvaktsräddning och den tillsammans med den icke spikraka linjen gav oss 15p. 
(Fick höra en annan elithund som fick noll då hunden släppt dummyn innan, tur jag safeade!)

Är så grymt nöjd över att få ihop så fina poäng på våran premiär i elitklass! Bara två år efter vår allra första start är vi ett av få ekipage som tagit oss upp i den klassen och vi slår till med de högsta poäng vi någonsin fått! 

4 kommentarer:

Jessica sa...

Ni är så duktiga, du och Nässla. STORT GRATTIS

På väg mot min dröm sa...

GRATTIS!!!

Zandra, Lova o Lystra sa...

Ni är så bra, grattis igen från den blonda hejarklacken! :)

Erica sa...

Grattis, fy så duktiga ni är!