onsdag 25 januari 2012

Guldkorn

Har ju glömt att skriva om gårdagens guldkorn. Vi var och tog en promenad i snön hos Jens (för första gången har Stockholm mer snö än vad vi har!) och vi körde på samma koncept som sist dvs ingen träning, bara nöje för hundarna och oss :) Dock kan vi ju inte hålla oss helt så vi gjorde varsitt skott (utan kast) och efter det en dubbelmarkering i skogen.

Inför skottet förberedde jag externbelöning bakåt och hade henne kopplad, bara för att hon inte skulle få chansen att springa, springa och springa. Döm om min förvåning när hon sitter helt stadigt utan att ens rycka till i skottet! Kopplet och att vi var på ny plats tror jag påverkade det, men helt klart så skönt att det gick bra och där lämnade jag det. Det var guldkornet helt klart. Thisbe däremot gjorde en Nässla, tror hon haft några pass med apport på kastaren och fått en annan förväntan.

De fick sen en varsin dubbelmarkering och Nässla löste sin fint. Thisbe fick en lite svårare genom att den första hamnade bakom en sten och den andra betydligt närmare än vanligt. Stenen hade inte varit något problem om Thisbe inte hade eld under tassarna de första minutrarna, sött men kanske inte effektivt ;)

I vardagen har jag själv blivit bättre på att bara knalla in i närliggande skog och träna fotgående i snår och ris, det går bättre och bättre! Finns ju ingen anledning till att jag måste gå på asfalten bara för att vi bara ska rasta, eller hur? Skapar också tydlig start och slutritual som jag tror Nässla behöver. Ja, det var nog det, i morrn ska jag lägga spår till lilla Lystra och efter det tar vi oss en liten promenad, trevligt.

1 kommentar:

Sara och Lhyra sa...

SV: Om det bara är så korta dagar så funkar det ju! Några timmar skadar inte. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får ihop det ;)