fredag 27 januari 2012

I dag är jag bitter..

Men, det ska jag inte fokusera på alls nu, utan nu ska jag bara dela med mig över vad jag känner om Sverige i allmänhet. Visst, man kan bli rätt irriterad på det ena och det andra som sker i samhället och vad som tillåts och inte, men det finns vissa saker som är helt toppen med vårat land! Förutom det faktum att jag som vuxen kan välja att studera nästan vad jag vill, till en kostnad av ingenting, kan jag dessutom låna all studielitteratur jag behöver, och alla andra böcker jag vill läsa också. Biblioteken är fantastiska, som har mängder av böcker, ger möjlighet till surf, skriva ut, låna filmer (gratis på vårat bibiliotek!) och allt är gratis (eller ja, utskrifter kostar väl nån krona om man ska vara petig). Min lärare som har utbildat sig i USA där han kommer ifrån berättade att han fick betala närmare 500kr per föreläsning på sitt universitet.

Vidare så är ju allemansrätten helt suverän, tänk att man kan gå ut i skogen och bara njuta av den utan att äga den, det kan man inte i varje land ska ni veta. Inte nog med det, om inte vädret ger oss den årstiden vi vill (vi som vill ha vinter) ställer kommunen upp med att pumpa med snökanonerna så det går att åka både spår och backar. FANTASTISKT!

Trots att den här lilla muppen väckte oss kl 5, 6 och 10 i morse för att hon var tvungen att skita är hon också ett av livets guldkorn (jag brukar inte sova så länge men när man ränt ut och bajsat hund lite då och då blir det som det blir..).

5 kommentarer:

Sara och Lhyra sa...

Du har helt rätt, det är så mycket som är bra med vårat land :)

En fråga till dig som vet Eskilstuna, i vilka områden ska man bo och var ska man inte bo? ;)

Zandra, Lova o Lystra sa...

Ibland får man vara bitter. Jag vet, jag är experten på det ; )

Var arg, ledsen, gråt och skrik. - Släpp skiten och gå vidare!

Ses idag - bästa träningskompisar! : )

Dessi & Teddie :) sa...

Fin blogg du har :)

linnea sa...

Ja, vårt land är faktiskt bra när man tänker efter, vilket man borde göra lite oftare. :)

Och tack för tipset. Pappa sa också det, att jag skulle träna mer på ut så som du sa så det ska jagv ta och göra :). Och den där boken har jag, ligger på nattduksbordet (är fotfarande på första sidan ;))

linnea sa...

Har en fråga om working test som du nog kan besvara:

Vad brukar finnas med, alltså typ vad borde man kunna för att starta i nybörjarklassen (för det finns väl olika nivåer?).