måndag 16 januari 2012

Nyttohund

Sen Nässla har varit valp har hon fått lära sig att göra nytta i hemmet, jag kan ju liksom inte vara hennes slav utan hon ska hjälpa mig. Här kommer ett litet axplock på vad hon gjort för hushållssysslor under åren. Observera att ingen bild är uppgjord (även om sanningen kanske är aningen filad på).
Redan första veckan fick hon lära sig att fönstrena ska vara rena och att det är hennes jobb..

Har man kissat på golvet får man torka upp det själv!

Sina husdjur gör man rent hos själv, inte mattes jobb..

..gardinerna måste strykas..

..disken ska bli ren..

..och sitt eget bo får man svabba själv.
Att handskas med skyffel OCH borste är inte lätt, men lika bra att lära sig som valp.

Återvinning har vi även förr hävdat är en del av Nässlas nyttohundsjobb.

Varje vardagsmorgon går vi och hämtar en metro som Nässla bär hem. En gång mötte vi en man som undrade varför jag var tvungen att följa med och hämta tidningen, att hon då inte gjorde sitt jobb riktigt. Vet inte om han inte insåg att vi bor mitt i stan och metron hämtas 200 meter härifrån, vid ganska trafikerad väg?

Hon som hårar ner får även hjälpa till med tvätten.
Förutom dessa sysslor följer hon ofta med till Willys (väntar så klart utanför med husse) och hon måste bara bära hem något, ibland måste jag nästan köpa ett paket glass så hon inte ska bli tjurig för att hon inte får bära. Bara för hennes skull alltså.. När jag jobbade en gång förut hade jag en kollega som tyckte synd om asshundar som fick bära saker. Jag tror inte riktigt hon träffat en hund som Nässla, om hon inte får bära är det mest synd om oss andra..

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhh Nelleman hade också en massa sysslor han skulle hjälpa till med =) Bäst gillade han att bära hem saker från affären (på den tiden kunde man sätta hunden utanför).

Han impade även stort på en kurs på HH när han bar min varma kebab till kurslokalen i Skarpnäck. Och han var definitivt ingen naturlig apportör men just nyttohundsträningen fick det att lossna =)