söndag 12 september 2010

Publik på jaktprov

Idag fick hundarna stanna hemma när jag och Cicci åkte och tittade på SSRK´s B- jaktprov i Gillberga här i Eskilstuna. Vi började med att titta på Nkl för att se vad vi ska träna på närmast. Två enkelmarkeringar i vatten, ett stort sök samt en markering på land, känns rätt överkomligt (när man fått ordning på hunden).

Att bara stå och titta på hundar som söker är ju dock lagom intressant så när andra hunden jobbade gick vi bort till Ökl istället och tittade. Vi hade tur och kom just när Tina och Freddie skulle starta (hon var våran instruktör på lilla Träskaten) och det är ju alltid roligare att titta när man känner personen. Där var det dock lite annorlunda upplägg, det var 4 hundar som gick samtidigt på linje. Först några markeringar samt linjetag åt andra hållet, samtidigt som två hundar hämtade i taget osv. Rätt svårt med andra ord! När de jobbat klart på linjen delades de upp i två lag, den ena gick upp till ett sök och de andra fick gå till vattnet. Då fick den ena hunden först göra en dubbelmarkering, nästa hund skickades på linjetag i vattnet. Sedan bytte ekipagen och den som gjorde linjetaget fick göra dubbelmarkering osv.

Det var ett provupplägg jag inte hört om tidigare, och jag blev rätt snopen. Men det känns ändå bra att man fick se det, då vet man att man ska vara redo på ALLT. Nu är jag ännu mer pepp på att gå ut och träna!

2 kommentarer:

Susann sa...

Du får inte skriva såhär mkt om jakt, jag blir ju sugen på att träna sånt oxå ;) Då måste jag ju börja fundera på retriever vilket gör mina rasfunderingar ännu värre än de redan är haha!

Linn sa...

Hehe, då skulle du vara med och träna ;)