lördag 11 september 2010

Godkänt anlagsprov!

Idag åkte jag och Nässla till Nävekvarn för att delta på SSRK´s fasta anlagsprov i viltspår och vi fick godkänt!
Vi var fem hundar, en spaniel, en golden, två tollare och så vi. En mycket trevlig domare och en spårläggare var med också. Först och främst hade jag aldrig varit där, och det var över tio mils resa så jag var ute i god tid, dvs mycket god tid, en timma innan var vi på plats. Men men, gott om tid till att varva ner, så vi tog en liten promenix i området. Tillbaka lagom till start då vi skulle åka till andra platser och köra de två första ekipagen. Vidare till nästa och ännu en åktur innan vi fick starta.
Hon gick i ett väldigt behagligt tempo (även om jag flåsade som bara den, men jag var ju nervös också), halvvägs tappade hon och började bakspåra. Jag visste inte hur mycket jag fick lägga mig i så jag sa eller gjorde ingenting, utan hängde på. Hon klättrade upp på ett berg, tittade lite på domaren (som att hon just kom på att han var i skogen), lallade på i vad som kändes som en evighet innan hon bara tog raska kliv till spåret och fortsatte fram till klöven. Väl vid klöven stannade hon innan och tittade väldigt skeptiskt, tittade på mig och jag mitt nöt sa ingenting. Sen tog hon iaf klöven och jag frågade domaren om jag fick gå fram.. Domaren menade att jag var för tyst och att jag har rätt att hjälpa och uppmuntra henne och när hon hittar klöven ska jag jubla.. Ooops, men nu vet jag det till nästa gång :) Vet ju inte hur mycket jag får låta i spåret, bäst att hålla tyst med andra ord.
Efter oss åkte sista ekipaget och gick sitt spår, sedan samlades vi åter på skjutbanan för lite lottning av pris och få veta våra resultat.

Jag är så nöjd, nu ska jag satsa på öppen klass, målet nu är att vara med på deras tävling i vår.

4 kommentarer:

Thérèse sa...

Grattis!!! Ni är så duktiga : )

Susann sa...

Grattis!!

Helena o Vilja sa...

Grattis va duktiga ni är!!

Linda sa...

Grattis så mycket till godkänd anlag, nu är det bara att köra på inför öppen!=)