söndag 30 maj 2010

Utställning i Kolsva


Idag var vi på en inofficiell utställning i Kolsva för att träna på lite olika saker, dels tävlingsnerver för min egen del, sen rutin för oss båda och hantering för Nässla. Det gick fint! Jag var inte alls nervös idag, jag hade en bra attityd och hade roligt där ute. Nässla hade inga problem med hanteringen av domaren alls och det flöt helt enkelt på bra. Nässla var ju enda flatten så vi blev BIR (bäst i ras) med kommentaren: "Hon är egentligen inte BIR material pga för lite päls" men det visste jag ju och hade inte förväntat mig mer heller. Men, eftersom vi var enda ekipaget, var det ju bara att hänga på i BIG (bäst i grupp, dvs fågelhundsgruppen). Det var 7 hundar med där och vi fick en hedersvärd fjärdeplats (trodde vi skulle hamna sist).
Jag är nöjd, roligt med lite rosetter men framförallt att det gick så bra i övrigt. Jag har en cool tjej som bara la sig ner när vi väntade och inte brydde sig om vad som hände omkring och det är värt mycket mer än rosetterna! Kritiken hon fick var:
Trevlig storlek o typ. Bra huvud och uttryck, kunde ha bättre markerat förbröst något längre djupare bröstkorg, kunde ha längre has o bättre vinklad bak, något lösa tassar Jag tror det stod tassar längst ner iaf, inte lätt att tolka alltid ;)

5 kommentarer:

Matte sa...

Grattis! Kul att det gick så bra! :D Jag var inte heller lika nervös som vanligt så det var skönt :) Dobby var såå lugn, är verkligen imponerad av honom!

Jens sa...

Grattis!
Bara att köra på nu, Köping nästa väl?

Linn sa...

Japp, Köping nästa, vi får hoppas spanjoren gillar lite mindre hår ;)

Jens sa...

Ja, den som lever får se...Det är som det är med utställningsdomare. Du kan ju iofs låna litet päls från Tesla,kan väl fästa den med gaffatejp. Snyggt, men inte pråligt sa fan,målade svansen ärtgrön - ett av min mors favorituttryck.

Enhumla sa...

Grattis!!