tisdag 25 maj 2010

Linjetag

Det har blivit dåligt med bloggandet, jag vet. Vi har visserligen varit aktiva förra veckan, och från helgen så har vi bara vilat fram tills idag, men jag har inte fotat ett jota. Det är så tråkigt att bara skriva om vad vi gjort men eftersom jag är så nöjd med morgonens linjetag så ska jag ändå skriva om dem.

Planen var att få henne springa rakt ut i skogen utan någon stig, så linjetagen var väldigt korta. Jag fick smyga ut dummysarna utan att hon skulle se, samt att jag inte ville gå rakt fram, lägga ner och gå samma tillbaka, så vi irrade mest i skogen när jag la ner dem. (Jag vill inte att hon går på spår/minne, utan bara rakt ut där jag pekar oavsett om någon gått där eller inte).

Jag använde bara små dummysar. Började med ett på vägen för att mjuka upp lite, men den var dold i en tuva bredvid, så jag kunde använda närsöksignalen. Jag skickade henne - stanna so far so good - men när jag visslade närsökssignalen så sa Nässla bara: "Jag vet att dummyn ligger ännu längre bort på vägen för när vi gör linjetag på vägar är de låååååånga!" Suck. Aja, visslade, då lyssnade hon inte, men kallade in på namnet och då vände hon (huh?) och jag kunde stanna henne ytterligare vid samma ställe. Visslade söksignalen och hon letade runt i rätt område och hittade - kom in :) (inget ärevarv heller, det hade jag glömt bort att jag skulle motverka).

Sen så promenerade vi vidare och när vi kom tillbaka till nästa linjetag kallade jag in, satte och skickade henne. Hon sprang ut rätt snett, sen irrade hon lite fram och tillbaka, jag kallade in igen, hon kom direkt och jag skickade på nytt, denna gång rätt på, dock väldigt sakta så jag gav uppmuntran hela tiden om att hon var på väg åt rätt håll och inte skulle ge upp. Hon kom fram till den raka vägen ändå, kom in snyggt och därifrån fick hon gå fot fram till nästa linjetag. Skickade henne rätt in i skogen, även här vek hon av ganska fort, men jag kallade in och vi gjorde om och det blev rakt fram! Vid dummyn som denna gång var väldigt dold så visslade jag söksignal och hon hittade den. JA! Avslutade med lite bus och sen åkte vi hem, det fick räcka.

2 kommentarer:

Jessica Gnista Sota sa...

Linn, jag minns att jag tyckte du hade ett så fint halsband till Nässla, med hennes namn på. Vart var det man kunde beställa de?

Karin & co sa...

Kul att det gick så bra med linjetaget, jag tycker att det är svårt att få dem att springa rakt ut. Dåligt med bloggande här också!

ps. Det är nog inte bara bergsget i Miso utan lite houdini på mammans sida också. Spännande kombination.