tisdag 10 november 2009

Strålande träning!

Peppad av gårdagens lysande träningspass så fortsatte jag på samma tema idag. Det gäller att passa på när det är ljust ute för det är det inte många timmar om dagen så här års.

Jag åkte till samma plats, köpte med mig en glass som jag själv kunde roa mig med under passivitetsträningen (ja jag vet, korkat med glass, men jag tycker det är rätt korkat av GB att lansera den godaste glassen under vintern). Vi satte oss och var stilla ett tag, sen fick hon frikommando.

Började med att träna lite linjetag. Bitte (min uppfödare) har sagt att det stora målet i linjetagsträning är att ha en korridor av tio dummysar som hunden ska springa mellan för att komma fram till den rätte, och då måste jag ju kämpa för det målet ;) Vi har inte tränat linjetag med störning tidigare, så jag valde att först använda en boll eftersom det är större motivation mot en boll än dummy. Sen så lade jag bollen sist med synintryck, så det är den hon har sist i minnet. Till att börja med så var dummysarna vid sidan om henne, men vi flyttade oss snabbt bakåt och då såg det ut så här:

Efter detta så körde vi lite på vilt och jag tyckte hon var så duktig så jag gick över till att kasta markeringar med fågel i skogen och avslutade med ett sök där hon sist hittade kaninen. Hon kom in med alla i full galopp :) När jag höll på med viltet upp mot skogen så jobbade jag samtidigt med förväntan åt ett annat håll, så innan jag skickade henne på en fågel så kastade jag en dummy bakom oss och skickade sen henne varvat åt båda riktningarna, ibland på fågel, ibland på utvald dummy. Inga fel någonstans, och jag är supernöjd, framförallt med stadgan! Ingen knallning på markeringarna.

Efter det så avslutade jag med lite dirigering, mest för att träna sitt kvar/stadga. Kastar en dummy åt ena sidan men skickar henne åt andra hållet osv.
Avslutade passet med passivitet, kastade ut dummysar som hon inte fick hämta, utan hon skulle ligga och koppla av bredvid mig. Gick väl hyfsat bra tills jag kastade ut bollen :S När hon la sig och struntade i allt så släppte jag henne.

Nu varm choklad och skolböckerna för att återfå lite värme i kroppen. Rätt dum årstid att komma på att träna passivitetsträning!

Inga kommentarer: