söndag 22 november 2009

Avslutning på Hundcampus

I helgen var det kursavslut på den ettåriga Specialsökutbildningen som jag och Nässla har gått på Hundcampus.

Så nu räknas jag som veteran om jag åker dit och tränar, vilket jag givetvis ska göra någon dag, när jag vet vad vi ska göra :) De påbörjar ju snart sitt cancerprojekt vilket skulle vara intressant att vara med på, men vi får se, det är ju så mycket som man vill göra men desto mer som måste göras.

I helgen så har vi tränat på plattform, sökbana och gjort rumssök. Det roligaste var nog ändå att göra läcksök, vilket är att hon ska följa molekyler till källan, och denna gång på filmen kommer läckan från under marken, ca 5 cm. Man kan se hur hon går upp och följer den lilla häcken vilket troligtvis bildat som en liten vägg där molekylerna har "fastnat" för att sedan leta sig fram till källan. Duktig liten soppa :)

4 kommentarer:

Matte sa...

Grattis, vad roligt :)

Jag undrar var du köpte de där små flaskorna du hade till blodet när vi provade på blodspår? Vi har ju bara kört med klöv, men det skulle ju kunna vara bra att ha lite blod också någon gång :)

Linn sa...

Det är dessa http://www.slojd-detaljer.se/PSLWeb/product.aspx?productid=1720
kompletterade med spetskapsylerna längre ner på sidan. Det finns ju även lite större förpackningar, men jag gillar dessa, de är så små så man kan ta fram dem samma dag, och har man extra bråttom är det bara att ställa flaskan i ett glas varmvatten :)

Det är rätt vettigt att köra med iaf lite blod, så hunden vänjer sig. Vore ju dumt om man ska gå prov och hunden tycker blodet är obehagligt..

Matte sa...

Tack, ska beställa!

Anonym sa...

GRATTIS till diplomet!!!! Ni är så duktiga!!! :D