fredag 7 augusti 2020

Styrkor och svagheter

Igår hade jag och Pernilla ett litet "jaktprov", där vi skulle testa flera delar tillsammans för att hitta brister och styrkor. Hennes kille var med som skytt och så kastade vi åt varandra, en hund i taget fick jobba. Vi körde dock inte vatten, men en enkelmarkering, skott, transport till sök, transport till markering, skott och markering. 

Eftersom Sirap är i slutet av sitt löp fick hon starta sist så jag tänkte att hon skulle sitta i bilen och ladda på ordentligt, men jag tror vi hamnade så långt in i skogen att hon inte förstod riktigt vad som pågick. Det var en lång sträcka till "provplatsen" så jag gjorde lite inkallningar och jobbade ihop oss på vägen. Vi började med en enkel markering utan skott (eftersom det var första gången med skott, så ville jag hon skulle komma in i jobbet först), där tänkte hon knalla.. Men hon var kopplad och sen kunde hon hitta markeringen, vilket hon gjorde jättefint, även fast hon inte hittade den direkt. Lugnt och sansat letade hon på nedfallsplatsen. Bra avlämning. 

Sen var det dags för detta och jag låter filmen tala: 


Alltså jättelugn och fin i fotgåendet 💜 Söket jobbade hon bra i, men hon verkade tycka att hittat dummy = slut på övningen.. Så inleveranserna var katastrofala. Jag valde dock inte att gå in i någon form av konflikt (eftersom vi redan har så det räcker när det kommer till att hon har saker i munnen) utan tog dem bara och la istället till det på min mentala to do list (och det ska vi träna på idag när Tess kommer). 

Efter det blev det ett fotgående tillbaka ner, lite vattenpaus och sedan ett skott med markering på ett annat ställe. Samma här, stadig och fin i skottet och ut fint och hämta markeringen men sen var det morsning korsning på båda funktionärerna istället för att komma in.. Så nu blir det stort fokus på inkallning och leverans, något som vi har brister på även i vårt bruks-sök. 

Inga kommentarer: