tisdag 25 augusti 2020

Doga

Av en slump så hamnade vi på en halv kurs i Doga. Vi tränade nämligen bruks i hallen och efteråt när vi hängde kom en klubbkompis ut och frågade om någon ville haka på hennes kurs i Doga, då hon utbildar sig till instruktör via Hundsteg och detta är hennes projektkurs som behöver ha minst 4 deltagare. Den ena som varit med vid två tillfällen hade nämligen i sista sekund fått plats på universitet i Sundsvall och var tvungen att sluta, så vi var sjysta och hoppade på de sista två tillfällena. 
Avslappnad Sirap
Kursen var en liten kombination av yoga för matten, relation och beröring/kroppskonroll för hunden. Det senaste numret av härliga hund hade just ett reportage om detta, där Sandra menar att det handlar om att komma i kontakt med känslorn. Man använder inte godis utan det handlar om samarbete och förtroende, att hunden inte ska göra saker bara för att den får något för det.

I går var sista tillfället och jag tycker Sirap var duktig, hänger liksom med och litar på mig. Vi avslutade med att ligga i sked och vila, och det är en speciell känsla att koppla loss sin hund och bara ligga där och slappna av tillsammans. Vi fick med ett kompendium, så jag hoppas kunna ta en del övningar och träna på dem vid lämpliga tillfällen, även om det kanske inte är vår största prioritet just nu.  Inga kommentarer: