torsdag 13 augusti 2020

Inleverans på plattform

Ni vet ju att vi haft lite problem med att Sirap är snål med sina grejer och man kan ju säga att det inte blir bättre med sånt hon har jobbat för. När hon dessutom på vårt lilla "prov" inte kom och lämnade av insåg jag att vi måste jobba med just detta. Med tips från min kloka coach så blev planen att träna med plattform, alltså att belöna att hon kommer in och ställer sig på den, som plats för inkallning. Vad hon gör med eventuella föremål är inte viktigt just nu. 

Det visade sig dock att hon minsann inte kunde bära något fram till en plattform när det fanns gotte så jag fick backa bandet ytterligare och lära henne att hålla med omvänt lockande. Så med shejping började jag med greppa och därifrån jobba till ett bra fungerande omvänt lockande. Vi är inte helt 100 där än, men det syns att hon börjar förstå leken, svansen går igång som bara den när jag öppnar handen (har ni ögonen med er kan ni se ett tillfälle på filmen). 

När det började sitta satte jag igång med föremål vid plattformen och här är från vårt första pass. 


Blev något konstigt med filmningen så man ser inte så mycket men man ser det man behöver åtminstone. Det blir lite slarvigare när hon har pälsen, då hon gärna lägger sig och tuggar istället, men så länge jag tänker på det, och håller oss i rörelse går det bra. Så kriteriet är just nu framtass/ar på plattform med föremål i munnen = klick och belöning. Nästa steg tänker jag är dels omvänt lockande så hon håller kvar, men även förstärka själva beteendet i sig att alltid springa in, oavsett var man befinner sig. 

Tycker det är roligt och utmanande att anstränga sig att ha en loopy-training, försöka undvika skräp på vägen, samtidigt som jag jobbar på två ställen och förhoppningsvis sen kan sammanstråla det. 

Inga kommentarer: