torsdag 30 november 2017

Ur led är tiden!


Det här mörkret är inte direkt jätteupplyftande och trots att jag bara jobbar 60% hinner jag inte riktigt njuta (hur man nu njuter av ständigt regn och mulet i november) av dagsljus. Hinner bara komma hem så skymmer det på. Så för att ändå hinna gå i skogen gör vi det numera på mornarna med pannlampa vilket jag trodde skulle vara skitläskigt men som ändå går ganska bra. Jag hinner inte fokusera på vilka läskiga djur som kan tänkas bo i skogen nattetid utöver de vanliga fredliga djuren som finns där på dagarna för jag har fullt sjå med att se var jag sätter fötterna. Eller förhindra ofrivilliga spagater pga blöta rötter. Så jag och Nässla strosar fram tillsammans i tystnaden och döm om min förvåning när jag igår träffar på de här rackarna: 
Trattisar smyger i skogen
Jag kan bara inte låta svamp stå där i skogen men just där och då hade jag ingen lämplig påse eller tid att ta tag i saken så jag bestämde mig för att gå min vanliga svamprunda nu den här morgonen. Och se där, det blev en liten ranson gula kantareller! Det var inte helt lätt att gå utanför stigarna i mörkret men det blev ju lite ljusare så trots en liten liten felmarginal på vilket håll jag gick så kunde jag hitta rätt och komma i tid till jobbet. 
Gula godingar
Fast nu när jag lägger upp bilderna inser jag ju att jag inte har plockat några trattisar idag och de finns ju uppenbarligen i skogen! Hur ska jag lösa det? En tur efter jobbet också? Är det lämpligt när jag egentligen borde vara hemma och packa inför min Lübeckresa i morgon bitti? Svåra  beslut här i livet. 

2 kommentarer:

Erika sa...

Lübecks julmarknad på gång?

Linn sa...

Jajjemen :)