söndag 19 november 2017

Sy och pyssla

Ni som hänger på instagram och hittat mitt konto där vet kanske att jag inte är rädd för pyssel och speciellt då garnbaserat sådant. Då är det lätt att tro att jag kanske är specialist på allt när det kommer till sy, men just nål och tråd (förutom korsstygn) är något jag närmare avskyr (det är därför jag bara stickar tröjor på rundstickor, då behöver man inte sy ihop den, även om det sägs vara krångligare att sticka som jag gör). Men jag har inte bara aversion mot att sy, jag har ett större problem med att kasta saker eller lägga ut pengar i onödan så ibland får jag helt enkelt bita ihop. Ofta gäller det med hundgrejer där inget är så perfekt som jag skulle önska. Har ju exempelvis en hel hög med reservdelar från koppel/godisväskor som gått sönder som jag sen använder när jag ska laga nästa trasiga grej. För att inte tala om Nässlas vandringssele som jag fick sy dit haken på en miljon gånger, men där jag till slut gav upp och lämnade in den till en alltiallo som kunde sy fast den med björntråd för någon hundralapp och som sedan dess hållt ihop fint. I fredags pratade jag i telefon en stund med Tess och då pratade vi om hur svårt det var att hitta täcken som sitter bra på hundar som ser ut som våra (hon har hög/lång jaktlabradåre som inte är så bred), ska det räcka på ryggen måste hunden se ut som en rottis där fram. Inspirerad av det tog jag äntligen tag i de modifieringar jag planerat på våra två täcken och hade systuga. När jag ändå var igång passade jag på att byta knäppning på klövjeväskan (ja alltså HUR kan den gå sönder??)
Den som spar han har några extra knäppen för såna här tillfällen.. 
Jag köpte ju ett regntecke för någon månad sedan som var lite stort där framme, sydde ihop några cm på bröstet på varje sida och nu sitter den perfekt på längden! Passade även på att sätta en bit kardborre under magen på de två sidostyckena, vilket verkar göra att den sitter stabilare och jag slipper dra åt den som ska gå runt magen som verkar skava bort lite päls. Men det visar sig när vi använt den mer flitigt. Jag klippte även bort de två resårsnörena som ska sitta under benen, förstår inte alls hur de ska kunna göra någon nytta när de går att vira typ tre varv runt hunden. 
Inte så snyggt, men praktistk. Vågar inte riskera symaskinen då det är ganska tjockt. 
Avslutningsvis hade jag ett Redog täcke att göra samma sak med där fram och nu sitter det så snyggt att jag avlider lite när jag ser det på Nässla! Men i framtiden ska jag satsa på saker som sitter där de ska. Skräddare direkt kanske? 

Inga kommentarer: