tisdag 14 november 2017

Domaruppdrag på Fagersta KK 2017-11-11

Eller den enes skadades hund, den andres icke bortlottning.. Meningen var ju att jag och Nässla skulle tävla i Fagersta, eller åtminstone hoppas på att få komma med på en start. Men, eftersom knät strulade så kontaktade jag Fagersta och bad dem stryka oss och i samband med det frågade Marketta om inte jag kunde tänka mig att döma istället, så de slapp lotta bort 50 personer. Mästarklass är ändå rätt kul så jag gjorde det. 

Upp tidig morgon i snöstorm och vi fick en dag som flöt på bra med den här roliga banan: 


Jag tänkte att sidbytet bakom precis i starten när hunden kanske sett hindret skulle vara svårt, liksom att ha med hunden i svängarna där uppe mellan de två hoppen. Först ett backande och sedan ett stå framför tänkte jag också kunde vara lite lurigt och med tanke på att bara en hund klarade av sändandet till kon felfritt sist så var den ju tvungen att vara med, den här gången "bara" på 4,6 meters avstånd. 

Det var 44 som kom till start, och 12 stycken av dessa (27%) fick kvalificerande resultat. Hela åtta ekipage diskade sig, lite vanligare i mästarklass när något blivit tokigt och föraren inser att det inte blir några cert/SM poäng. Vann gjorde en terv och briard på delad förstaplats med 98 poäng (ena fick sitt championat, så kul!) och delad trea var en vallhundsblandning och en softis på 96 poäng (varav också den ena fick championat!). Vad var svårt då? Sidbytena uppe i hörnet var helt klart svårt, men även att kalla in över hinder, många hundar springer då vid sidan. De allra flesta backade fint och klarade även av att hitta till konen idag (även om några tog någon omväg eller var tvungen att nosa på vägen). Tre steg bak på höger sida var inte lika självklart och en del snurrar blev (som vanligt) åt fel håll. Men jag tycker ändå att alla gjorde bra ifrån sig och det fanns många fina guldkorn som jag hoppas kom med på de tävlandes protokoll. Jag är taggad inför nästa mästarklass på hemmaplan om drygt en månad. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt att få se din banskiss! Klurig och rolig bana. Vi hade inte fixat backa på höger eller sitt framför backa men annars hade det gått galant. Hihihi. Närå, skojaba. Mycket att öva på men när jag ser ungefär hur det kan se ut så har vi kommit en bit på väg i alla fall./Erika