tisdag 19 december 2017

Domaruppdrag på lusserally 2017

Världens tråkigaste blogg för tillfället, jag vet! Det blev helt enkelt sinnesjuka dagar efter min lilla semester i Lübeck med feber, massa jobb på jobbet och ännu mer i samband med vårt lusserally på klubben, där jag har huvudansvaret som arrangör för anmälningar, planeringar, andra domare etc, dömde, städade på dagen och rensade bland efterdyningarna. Jag blev faktiskt helt slut och vid ett tillfälle skulle jag skriva in en sak i kalendern, öppnade ett fönster (på datorn) och hann glömma bort vad jag skulle skriva in. Flera gånger. Så jag har försökt koppla bort allt annat som varit möjligt och bara behövt ladda batterierna. 

Det är helt galet hur mycket korrespondens det är med tävlande före och efter en tävling, jag räknade som vanligt mina mail och hela 120 stycken låg i inkorgen! Då tillkommer dessutom telefonsamtal och SMS och lite messenger (mellan mig och de andra domarna, jag skulle aldrig svara på PM från tävlande där!). Då det dessutom blev strul i SBK prov när vi laddade upp det till sbk tävling gjorde tyvärr inte saken bättre, då samtliga reserver inte kom med i resultatet och både de själva och andra tävlande mailade in och påpekade det. Men nu har det gått tillräckligt lång tid från tävlingen för att jag ska känna att jag orkar rapportera om mina banor och resultatet. 

På lördagen dömde jag en NKL, en enkel bana där det gäller att komma ihåg att springa. Svårigheten låg snarare i miljön, svårt att vara inomhus och några blev nyfikna på hunden på banan bredvid (hade dock täckta kompostgaller så det var absolut ingen orimlig miljö). 
Det var 34 som kom till start (över 50 var anmälda så många som inte kunde/ville komma) och hela 85% fick kvalificerande resultat. Det blev två vinnare på 100 poäng, en liten vavvablandning och en vorsteh. Trea blev en sheltie och en boxer på 97 poäng. 

På söndagen blev det lite mer utmaning på mästarklassbanan. Men ekipagen verkade ändå kunna ta sig igenom hyfsat och jag tyckte det var ovanligt hög standard. 43 stycken kom till start och 39% (17 st) fick kvalificerande resultat.
Jag tänkte att inkallningarna, bärande och sidbytena skulle vara lite lurigt och det var faktiskt många hundar som hade svårt att stanna kvar. Många hundar har också svårt att hoppa över hinder vid inkallning har jag noterat. 
Vann gjorde ett rutinerat SM ekipage på 99 poäng (tror det är en BC), två på 98 poäng var ytterligare en BC och trea på 97 poäng var en welsh springer spaniel och en blandis (minns tyvärr inte vilken typ, det var för längesen nu..). 

Det var så klart inte bara trötthet och höga krav på mig under helgen, det var som vanligt trevligt att jobba med mina fantastiska klubbkompisar, vi fick otroligt mycket positiv respons från de tävlande både på plats och när de mailade och "klagade" över att resultatet inte kommit upp för reserverna. Dessutom fick vi ihop 1851:- till musikhjälpen tack vare alla som deltog med en slant för sina banskisser! Så det blir så klart även en tävling nästa år, jag behöver bara återhämta mig lite. Och kanske inte ha så himla mycket annat att göra omkring det datumet. 

Nästa domaruppdrag är inte bestämt ännu, men jag tror det kan tänkas bli i februari i Fagersta, ska bara kolla med hussens kalender först. Och för er som gillar att veta hur det går för mig och Nässla så kommer det en rapport vilken dag som helst!

2 kommentarer:

Erika sa...

Okej, vi behöver alltså jobba vidare på ... säkerhet åt vilket håll det ska snurras (eller "halvsnurras") och backande på högersidan. Och förstås mycket, mycket mer. "Seeelma! Dags att träna!" (Klurig bana, din rackare :-) !)

Linn sa...

Haha, ja ska du tävla för mig behöver du ha full koll på de här grejerna ;-) Men det löser ju ni!