söndag 2 april 2017

Uppdatering

Att säga att vi fick ett svar på Nässlas knöl vore faktiskt en överdrift, men veterinären har åtminstone ringt. Man kunde helt enkelt inte se vad det var på provet (välinvesterade tusenlappar..). Det fanns spår av talg som att det vore en hårsäcksinflammation och så fanns det melagniter (eller något liknande) som kan (inte är) vara det som finns i hudcancer. Så de bokade upp oss på en tid för ultraljud så de kan se om de EVENTUELLT kan operera bort knölen, eller om de måste skicka oss till Strömsholm. Nu tycker jag att knölen ser ut att ha minskat i omfång, men jag vet inte om det kanske bara är önskedrömmar nu när de nämnde talg. Aja, håller ett öga på den innan jag åker upp på ultraljudet så får vi se. 

Vad gäller mamma så är humanvården inte lika snabb på återkoppling så vi väntar fortfarande. Men nästa måndag ska hon upp på operation för benet så det vet vi åtminstone. 

1 kommentar:

Susann sa...

Verkar vara knixigt det där med prover för hudcancer... Tog ju biopsier från Täppas hud där han hade svarta prickar/fläckar och fick tillbaka svaret att det var hudcancer och att behandling skulle påbörjas. Tills min skarptänkta magveterinär hummade lite, tog nya prover och skickade till en expert hon kände hos SVA och då fick vi svaret att det inte alls var hudcancer (dock väldigt likt) - testa kortison så kmr det försvinna. Vilket det också gjorde omgående =) En knöl kan ju kanske vara bra att plocka oavsett men så störigt att inte kunna veta/lita på provsvaren.