torsdag 27 april 2017

Nässlas hälsa

Det blir verkligen inte många uppdateringar här och det är för att det inte händer något som är glädjande just nu. 

Vi var ju för drygt en månad sedan på Redog för att kolla upp hältan och samtidigt fick de titta på en knöl som kommit nere på Nässlas framben. Det gick som ni kanske minns inte att få fram några hela celler så efter ett ultraljud hos Redog remitterade de oss till Strömsholm. 

När Strömsholm ringde fick jag lite panik, de ringde på en eftermiddag precis innan påskledigheten och i princip "Vi har bokat in dig på röntgen, eventuellt en skiktröntgen inför en operation" och jag fick milt sagt panik för att jag kände att jag inte alls hade kontroll. Jag har inte sagt att jag VILL operera, jag vill veta risker och om det ens är något farligt. Tur finns det andra erfarna och ej känslomässigt inblandade personer som kan ge sina synpunkter och när helgen fortsatte lugnade jag ändå ner mig. 

I veckan var jag på besöket på Strömsholm hos en onkolog. En jättebra veterinär som tog tid och pratade igenom ALLA alternativ och tänkbara scenarier. Hon pushade mig inte för att jag måste göra en operation och om jag gör det behöver jag inte heller göra det hos dem. Nu vill jag göra det ändå hos dem, dels ligger ju strömsholm någon minut från mitt jobb och dels ingav veterinären extremt bra förtroende hos mig. Veterinären tyckte också att det kan finnas själ att låta bli att operera, hon är ju ändå så pass gammal och i värsta fall rör det sig om 4-5 månader konvalescens, men hon tyckte ändå att jag borde ta en biopsi på både knölen och en förstorad lymfkörtel, vilket kräver nedsövning. Men jag fick tänka på det i några dagar. 

Igår ringde veterinären och berättade att de leverprover de tagit för att följa upp de redan höga värdena hos Redog inte visade någon förbättring. Gallprov visade att levern funkar som den ska men att värdena är för höga vilket kan bero på inflammation eller att något är fel, som exempelvis tumörer. Så innan hon kan sövas måste levern genomgå ultraljud. Det ska vi göra nästa fredag och ni kan ju gissa hur många elakartade tumörer Nässla har i mitt huvud just nu 💔💔😥 Operation för biopsi är bokad veckan därpå, sen får vi se vad allt visar. 

Så det händer inte så mycket här. Mestadels vila för hältan, även om vi i helgen ska åka på en spårcup. Jag har provat att spåra med Nässla och hon blir inte halt av det så jag tänker att det är bra att vi får aktiveras och ha lite roligt ihop. De andra planerade sakerna under våren blir dock till att ställa in, både SM uttagning, spårprov och rallytävlingar. I sammanhanget är det så klart oviktigt, jag vill bara få ha en frisk hund, men det är ändå tråkigt att våra möjligheter till aktiviteter försvinner. Förutom att hon ska vara fri från elakheter i sin kropp så hoppas jag allra mest på att jag åtminstone kan få åka iväg på semestern planerad i juni. I sak kan hon så klart vara hos hundvakt även om hon behöver vara i koppel, men där vi brukar lämna henne finns tre andra flattar och en himla massa ängar där de brukar få härja fritt så det känns inte som ett så smidigt alternativ.  

Inga kommentarer: