torsdag 12 februari 2015

När vi ändå håller på

.. så kan vi lika gärna lära in ett till! Den här briljanta idén fick jag i natt, vet inte om jag var vaken eller drömde, men fick i alla fall för mig att det skulle vara bra att kunna använda scarfen till att få henne att komma ut på avstånd från mig, på ett annat sätt att backa. Tänkte att kunna cirkulera kring den på håll borde kunna gå att få in i programmet genom att först cirklar hon kring den när jag håller den, jag släpper den och vi gör lite andra grejer och sen någonstans i programmet skickar jag ut henne till den igen och då får hon snurra runt den när den ligger i en hög på golvet. Sen kan jag alltid ta med att hon bär med den till mig in eller nåt, men det kommer nog inte kräva så mycket inlärning gissar jag ;-) 

För att lära in började jag med att hon skulle runda en större grej, hade en stor lykta till hands. Det lärde hon sig på något klick och jag la då på scarfen. Minskade föremål under scarfen, först till en stående bok (som hon välte hela tiden och istället prompt skulle ha som tasstarget) men sedan till min mat-termos. Så fort föremålet blir mindre händer något och hon trampar gärna på det istället för att runda, och rundar hon kan hon missa att hon har en bakdel som måste följa med runt. 

På filmen börjar jag med den stora grejen för att hon ska få in att det är gå runt som gäller och sedan byter jag till den mindre, tanken är sen så klart att ta bort termosen under. Det ser ut på vissa ställen som att jag borde ha klickat, men det man ser på filmen är inte riktigt samma som jag ser, nämligen att hon kliver rakt över den vid vissa tillfällen. Eftersom Nässla har en tendens att göra det jag klickar för vill jag inte klicka för något som jag egentligen inte vill ha, speciellt inte när hon har så lätt att ta till just det beteendet (det är exakt detta hon gjort med konen i rallyn). 

I övrigt inser jag två saker när jag ser på filmen: Hon borde fått pausa mycket tidigare och jag tar på henne när hon gör fel. Det måste jag bryta annars får jag nog problem på exempelvis lydnaden när jag tar på henne mellan momenten!

Jag har föresten anmält mig till tävling i HtM i Storfors! Hade egentligen tänkt vänta tills det var tävling här på klubben då det egentligen inte känns så värt att åka så långt för att tävla en minut i en gren som egentligen inte ens är planerad. Å andra sidan känner jag att det här med att kombinera fs och htm inte har varit min grej på en och samma tävling för det är mycket att komma ihåg för mig då. Htm:en har hamnat på sidan om och ska vi dessutom göra ett betydligt mer avancerat nummer i FS, med premiär och allt, känns det skönt om vi slipper starta i htm också då. (Och nej, jag kommer absolut INTE få för mig att knåpa ihop ett klass två program, gör jag det så slå mig hårt!!)

Inga kommentarer: