söndag 30 november 2014

Plan inför lydnadsklass 3

Nu har jag njutit klart av gårdagens prestation och nu är det dags att blicka framåt! Helst skulle jag vara kvar i tvåan för alltid för det är en ganska kul klass, men tydligen har jag en lista med massa saker jag ska göra på 101 dagar och där stod visst LP3 med.. Så då är det bara att börja planera eftersom vi har nästa tävling hos oss den 21 mars. Det är ett ganska rejält hopp från tvåan till trean så det krävs lite ordning och reda för att det ska bli bra tränat så här kommer en liten grund på momenten och hur status är på dessa: 

Ligg i grupp: Här måste vi verkligen jobba, då hon inte gillar att jag lämnar rummet. Ska börja hemma med mycket träning här så hon känner sig säker i vad som kommer att hända innan jag gör det på nya ställen. Kommer göra det länge utan krav på tid och andra hundar. Eventuellt bör jag se över hur hon ligger och det bästa för poängen vore nog att lära henne ligga ordentligt med hakan i backen, men jag vet inte om det är schyst nog mot henne så det ska jag tänka på och se hur det blir under träning.  

Sitt i grupp: Fortsätta på den träning vi påbörjat som går ut på att inte lägga sig bara för att jag lämnar henne. Samma här att vi ska ha stor säkerhet i att utföra det länge innan andra hundar kommer in i bilden. 

Fritt följ: Ingångar direkt utifrån (vilket så klart jag kan börja varje pass i arenan med) och stegförflyttningar. Vet inte om jag ska använda planka för att få henne att lära sig gå bort från mig, ska testa lite och se. Resten bara fortsätta träna som vi gör idag. 

Sitt under gång: Kan hon hyfsat. Behöver bara finputsas. 

Inkallande med ställande: Belöna upp ställande med bollkast, men inte träna för mycket ställande då hon är som hon är.. ;-)

Sändande med läggande: Här tror jag vi kommer få mest att jobba med.. Hon är inte säker på rutan idag utan sätter den för att jag visar henne och vi står så pass nära. Jag måste nog börja om inlärningen lite på den och lära henne leta två koner som hon ska springa mellan. Sedan successivt höja avståndet. Läggandet på håll och inkallningen kan jag börja träna redan nu utan rutan. 

Hopp - apport: Momentet är nog inga större problem, får se hur det går med apportbocken snett i munnen.. 

Metallapportering: Inga problem, fortsätt träna ingångar. 

Vittringsapportering: Vi börjar med våran plattform till specialsök och utvecklar det därifrån. Momentet i sig bör inte bli något större problem om hon bara lär sig leta. 

Fjärrdirigering: Skiftena kan hon men här behöver vi jobba på att stanna på ett ställe och avståndet. När det är fler skiften kommer vi dock kunna träna betydligt mer på det än vad jag velat göra i tvåan då hon där kan förstå vad komma skall. Jag tror jag ska börja med att använda en bräda framför framtassarna, men det här kommer så klart bli lite trial and error, som all hundträning :-)

Ja nu finns det väl ingen anledning att sitta här framför datorn, bara att gå ut i garaget och leta rätt på koner och plattformen då!


Inga kommentarer: