fredag 7 mars 2014

Spår på asfalt, försök ett

Nyss inkommen efter försök nummer ett att spåra blod på asfalt.. Hade lagt ett par hundra meter spår längs med en väg där få går här utanför. Det gick inte alls bra, hon förstår verkligen inte vitsen med att nosa på asfalten och enda gången hon spårade bra var i en tunnel där det inte fanns alternativet att gå ut mot gräset på sidan. Så nästa spår måste vara på en större plätt asfalt där det inte finns alternativ mot hårt underlag. Troligtvis ska jag inte heller ha en klöv på slutet, såvida jag inte är 100% säker att hon inte kan vinda den. 

2 kommentarer:

Susann sa...

Eller kanske prova att starta på t.ex. gräs för att sedan leda spåret ut på asfalt, som ett mellansteg? Täppas var först omöjlig att starta på asfalt men fick han fästa några meter på gräs eller grus så följde han sedan spåret ut på asfalten. Efter några sådana spår gick det bra att starta på asfalt...

Linn sa...

Ja jag tror det kan funka bra också, gjorde lite så idag. Gäller bara att hitta ett bra ställe, här är det ju bara vägarna som är asfalterade. Men otroligt vilken spärr det blir för dem!