söndag 23 mars 2014

LP I

Igår var det då äntligen dags att få ett avslut på den här förbenade lydnaden! De sista passen med Nässla hade verkligen varit av det sämre slaget - hon förstod absolut inte läggande under gång och la sig varje gång jag lämnade henne.. Jag kände mig dessutom helt opepp att peta i detaljer, men lyckades tack vare bästa Zandra ändå komma iväg på ett pass för lite träning. När vi donade med en detalj tyckte jag ändå att nästa detalj blev sämre och min motivation tröt.. 

Gårdagens tävling hade sen samling för oss vilket gjorde att vi hade gott om tid för diverse saker här hemma. Gå promenad i skogen, chilla lite men framförallt träna lite till hemma på gården. Då gick det helt plötsligt bättre och jag kunde börja peta i andra detaljer mot vad jag gjort tidigare och jag kände för första gången sedan anmälan att vi faktiskt hade goda chanser! 

Dagens mål blev ett lyckat läggande och att jag skulle vara fokuserad på att vara tydlig mot Nässla hela tiden. För första gången låg inte mina tankar på platsliggningen vilket kändes så otroligt skönt. 

Redan utanför när vi stod på kö för att gå in kände jag att hon verkligen var helt balanserad för dagens uppgift. Inte hungrig, inte för energisk och inte trött. Det kunde verkligen bli bra idag. 

Började med oturen att någon tittade in i fönstret bakom oss precis när vi börjat vilket drog ner en hel del på linförigheten. Jag sket i det och jobbade vidare och förutom att hon helt klart var störd av fönstret en hel del var det vårt bästa fotgående någonsin på tävling. Nåja, synd att det inte syns i poängen.. Poängen i allmänhet blev väldigt låga jämfört med hur vi har blivit bedömnda tidigare på samma utförande, men nåja, förhoppningsvis är det åtminstone lika hårt för samtliga tävlande under dagen och vi klarade ju oss med marginal ändå. Någon gång tittade jag upp på poängen men tyckte det var så låga så jag försökte låta bli så jag inte skulle bli störd av det. 

Programmet gick bra och jag är så nöjd med hur jag och Nässla jobbade ihop och hur hon höll ihop så fint och balanserat genom hela programmet. När jag sprang ut sket jag ärligt talat i hur det hade gått, det kändes bara så bra! 
Med närmare 30 starter och vi var precis i starten blev det en lång väntan på platsliggningen. Vi både promenerade och minglade innan det var dags och skönt var att jag mådde inte ens dåligt. Väl dags kände jag mig trygg (om än skakig) och trots att en hund sprang i full galopp till sin förare det första den gjorde när vi gått bort så låg hon bara och tittade på mig (tror hon faktiskt såg det som någon slags störningsträning och bestämde sig för att inte gå på något mer idag). Tandvisningen var också lugn och sansad och hon följde mig och tittade på mig under hela proceduren och verkligen litade på mig, lilla hjärtat. 

Våra mål uppfylldes med råge under tävlingen och dessutom fick vi 175p vilket gav oss ett LP I och en fjärdeplacering av över 20 startande, närmare 30.. Det blir ett bra avslut för säsongens lydnadskarriär!

Nu laddar vi om, idag blir det rallytävling i Flen. Dagens mål är att vara stilla i honnören och inga minus på sändande till kon om den är med. Det skulle också vara kul att för en gångs skull komma över 90 p i klassen, men med min lilla vessla kan vad som helst hända ;-)

Inga kommentarer: