tisdag 11 mars 2014

En dag i solen med apporteringsträning


Idag for vi till Bitte för lite kvalitetsträning, bara vi och systrarna Nässla och Ploj. Vi hade bestämt redan i förväg vad vi skulle göra och vi fick till en bra träning idag! Fokus för mig skulle vara transporter och svåra markeringar och stadga. 

Vi började med transport ner mot vattnet, Bitte gick före oss och stannade här och där för att jobba bort från vattnet i ett litet sök och vi var passiva. Gick tillbaka upp till bilen och gjorde om det då vi gick före och jobbade med söket. Förutom att Nässla lyckades bada i samband med söket (och hitta en dummy i vassen från förra året!!) gick det sååå bra. Hon höll ihop och med tanke på att hon tjöt i bilen innan så är jag verkligen imponerad! 

Efter det bytte vi plats och gick fot in i skogen förbi lite högar med vilt. På plats började vi med markeringar. Jag sköt först åt Bitte och fy 17 vad apporterna flög!! Bitte har ont i handen och kan inte skjuta så jag chansade med Nässla och sköt själv åt henne (med risk för knallning) men hon satt så fint kvar, mycket bättre än vanligt. Hon kanske är gjord för att jag ska jaga själv med henne.. 

Efter svåra markeringar slog Bitte ihop sina händer som en smäll och det var enda gången Nässla tappade kontrollen och drog. Det får ses som ett mycket bra pass ändå, för om hon är het i normala fall så är det inget i jämförelse med hur hon är hos Bitte.. 

Efter transport till bilen blev det hopp och lek för hundarna och fika för mattarna. Ingen fika är så god som den i skogen i samband med träningen ;-) 
När vi kom hem blev det två timmars promenad i solen med Zandra och Lova och Lystra. Härlig dag helt enkelt!!

Inga kommentarer: