lördag 6 april 2013

Gruppträning

Igår blev det apporteringsträning i grupp med några andra. Skrev ut på fejjan att jag skulle träna och ville ha sällskap och fick med mig både Jessica, hennes mamma, Linn och Annica med man, så vi var 6 arbetande hundar och en supportande bichon. Det blev ett lugnt och bra pass, där vi började med några markeringar var för varje hund så de fick fräsa ur och sen la vi upp fem målområden för linjetag. Då passade vi på att jobba alla samtidigt vilket är bra träning för att lära hundarna att det kan låta från andra pipor mm när man jobbar. Sköt också av ett par skott som ingen hund jobbade mot, bara rent allmänt. 

Det var ett lugnt och behagligt pass, alldeles lagom miljöträning (för det är ju det vi behöver egentligen, inte lära oss momenten!). Nässlas höll sig hyfsat lugn men var rätt dålig på fotgåendet så det är jag missnöjd med. Måste lägga in en högre växel på den träningen känner jag. 

Annars är jag mycket nöjd med både marker, sällskap, passet och solen vi fick serverat igår!

1 kommentar:

Jessica sa...

Tack att vi fick följa med dig och träna på dina marker. Det blev ett riktigt trevligt och nyttigt träningspass tycker jag :) Vi följer gärna med fler gånger!