måndag 18 februari 2013

Grundkurs i retrieverapportering

I höstas höll jag en uppskattad kurs på Eskilstuna Hundcenter och nu är det dags igen! Ett litet annorlunda upplägg så även de som bor lite längre bort kan komma på kursen och den inplanerade kursen är upplagt på tre tillfällen med två veckors mellanrum och varje tillfälle är på tre timmar. 

På kursen går vi igenom de olika momenten som en apportör behöver kunna för att utföra ett bra retrieverarbete. Avlämningar, markeringar, sök, närsök och dirigeringar och givetvis den tillhörande lydnaden kommer att gås igenom och allt med en positiv och rolig inlärning för både hund och förare. Vi kommer också gå igenom provformer och annan nyttig teori. 
Ser det inte härligt ut?! Foto: Anette Hedström.


Inga förkunskaper behövs av varken hund eller förare, men det är bra om hunden åtminstone spontant bär föremål. Kursen är lämplig för retrieverraser och spanielhundar. I grundkursen kommer vi bara att använda oss av dummysar och inga skott kommer att förekomma. 

(Det finns även en fortsättningskurs planerad där jag planerar att ta med vilt för de som vill prova, skott om det passar för gruppen och även vattenapportering).

Kursen startar den 13 april 10:00-13:00 och kostar 950kr. Max 6 deltagare. 

För mer info eller anmälan kan du maila mig direkt eller surfa in till Eskilstuna Hundcenter

Inga kommentarer: