söndag 10 februari 2013

En heldag hos uppfödaren

Igår trotsade vi snön och tog oss till uppfödaren för lite samkväm. Nässla var överlycklig då hon ägnat hela morgonen åt att vara mer i luften än på marken och hade en hel del energi att göra av med. Hon och Tigger ägnade första tiden åt lek ute medan vi andra var inne och fikade, sedan tog vi med en del av hennes flock en lång promenad med ett par markeringar. Förutom att Nässla gjorde en startsignal vid första skicket skötte hon sig fint, det brukar hon inte alltid göra där eftersom hon tycker träning med Bitte är det ballaste som finns... Lilla Tigger gjorde också en markering och han var grym! Han har inte gjort så många tidigare men han höll sig bra i området och jobbade fint trots den trillade ner djupt i snön.

Nässla tog sig en liten simtur också! Ett större dike var inte fruset så när de andra stod och tittade ner så gjorde hon bomben och simmade en sväng... Inte årets smartaste idé kanske med tanke på snön som kom ner men hon verkade ju inte bry sig.. Fotade men vet inte hur väl det syns att hon är en inverterad dalmatiner. På vägen hem passade även syster Ploj på att bada lite, kanske aningen hög vattenpassion hos de här syskonen?

På tal om Ploj ska hon paras i sitt nästa löp-spännande! Om jag bara hade en lite bättre lösning på hundvaktandet så skulle jag nog slå till! Lägger in en liten bild på henne men även bruna hundar är svåra att få till med mobilkameran..

Sen planerade jag och Bitte en gemensam aktivitet, ett jaktprov i prova-på form som vi ska hålla tillsammans i vår. Mer info kommer snart! När vi planerade somnade Nässla. På uppfödarens bord.

1 kommentar:

Melody and M.E sa...

Men Nässlan inte kan du väl vara ute och simma mitt i vintern! Burr... säger jag bara. Jag vill inte ens gå i vattenpölarna på sommaren!
Ha en bra söndag med matte!
Puss från Melody