söndag 18 november 2012

Retligt nära

Idag var det då dags för den dagen jag våndat mig för hela veckan (nej jag överdriver inte, jag har föreslagit att både den ena eller andra kan fått ta över min hund men icke). Åkte upp ett par timmar tidigare för att hinna träna platsliggning hundra gånger för att kanske lugna ner mina nerver men om det funkar vet jag inte.. Men, jag blev glad när jag såg startordningen, vi startade sist vilket innebar att vi fick ligga på kanten - bara en hund som stör med andra ord! Dessutom var det inte en flat bredvid - hallelulja. Så där släppte lite spänning åtminstone. Zandra kom sen och vi tränade lite innan det var dags för start. 

Väl på platsliggningen rasslade benen och hjärtat bultade men det gick bra. Hon gjorde precis som hon skulle, låg helt stilla och bara tittade på mig och jag lyssnade bara på min puls (och på domaren som kommenterade att en hund hade vänt sig om ett halvt varv från föraren så det var jag tvungen att kolla in, jodå, den låg med rumpan till. Fortare än tänkt fick vi gå tillbaka (jag kör på tre minuter på träning bara för att) och hon satte sig fint på kommando. Där var dagens vinst egentligen klar och det var mitt mål, så nu kunde resten gå hur som helst :) 

Sen var det en kall väntan i regnet innan vi fick gå ut och köra resten, men då kände jag mig avslappnad och lugn (men genomfrusen). Här kommer våra poäng: 

Platsliggande 10
Tandvisning 8 reser sig upp (som vanligt tror man att man vet, här trodde jag att vi var säkra)
Linförighet 7 Hoppar vid språng, släpper något (släpper något var ju snällt, hon var ju framför mig och studsade, men jag är extremt glad över vilken fin kontakt hon hade tills det började studsa i benen, och att vi båda samlade ihop oss fint efter det)
Läggande 0 ligger ej (hoppsan! för taggad)
Inkallande 10 (Jag såg grästuvorna flyga bakom henne när hon tog sats!)
Ställande 10 
Apportering 7 ändrar ställning, tar steg (hon reser sig upp)
Hopp över hinder 8 slår i 
Helhetsintryck 10

Detta leder till retliga 159p, dvs ett poäng från ett första pris! Men, jag är så grymt nöjd över platsliggningen, helhetspoängen och hur hon höll kontakten innan hon transformerades till en studsboll så för mig är det en vinst. Sen kan man dra en himla massa "om" men så är det alltid, vi förtjänar alla de poäng vi fick (och med det även avdragen) och vi måste bara träna mer. 

Sist, men absolut inte minst, ett stort grattis till Zandra och Lystra som kliver ut och vinner hela skiten med 192 poäng!! 

6 kommentarer:

Susann sa...

Det är väl toppen på första lydnadstävlingen, GRATTIS!! =)

Zandra, Lova o Lystra sa...

TACK! Men som sagt utan er hade det inte gått så bra som det gjorde för oss igår. <3

Och grattis själva till 10 på platsen och för övrigt en riktigt fin prestation och helhet. :)

Det var så himla härligt att se Nässla i linförigheten- starten var sjukt fin. Och vilka framsteg från att vilja lukta vid varje start och lite närsom.

Efter denna lydnadsträning så kommer ni bli hårda konkurrenter på rally SM - för dit ska ni! ;)

BTW - din blogg tror att jag är en robot!!!! gaaah! ;)

Ann-Sofie sa...

Stort GRATTIS till både plats o helhet!!!! Man ska verkligen ta med sig allt det positiva oavsett slutresultat o sen är det ju attans himla retsamt när det är så nära men då brukar jag tänka att ... vips.. en annan gång så är marginalerna på min sida o då kanske jag blir ännu gladare den gången ;)
Nästa gång så... Heja Er!!!
Kram

Helena o Vilja sa...

Grattis till en fin debut med många 10:or!! Alltid retligt när man inte är på rätt sida marginalerna :(

Helena o Vilja sa...

Grattis till en fin debut med många 10:or!! Alltid retligt när man inte är på rätt sida marginalerna :(

Helena o Vilja sa...

Grattis till en fin debut med många 10:or!! Alltid retligt när man inte är på rätt sida marginalerna :(