torsdag 1 november 2012

Att träna den fantastiska Nässlan

De här senaste dagarna har aktiviteterna visserligen minskat men då jag har två tentor och en inlämningsuppgift som ska fixas nästa fredag så finns det ändå att göra. Det innebär att Nässla har fått spendera mer tid med husse, som visserligen är rar och tar ansvar för Nässla men knappast för hennes träning. Det i sin tur leder till en mycket sprattig vovve när jag kommer hem om kvällarna, som då har stort behov av aktivering. Att träna apportering i det här mörkret går bort så fokus har istället blivit lydnad och lite rallymoment på vår lydnadsplan. 

Att få träna lydnad med Nässla är jättekul, just av den anledningen att hon tycker det är kul! Hon springer till planen, vänder sig om mot mig och frågar "Är det sant?! Ska vi verkligen träna!? WOW!" Sen när vi är på plan så är det fullt fokus från start till slut, även om passet är i 40 minuter. Svansen går och hon vill bara jobba och jobba. Momenten fungerar fint och nu börjar ökning av koncentration ta form också, till helgen ska dessutom hussen agera tävlingsledare (ska skriva strikta steg för steg kommandon så han inte improviserar, tror inte det blir bra!), så får vi se hur det går. 

När vi har gjort klart lydnadsbiten tränar jag typ hundra repetitioner av snurr och spinn på båda sidorna och hon ber bara om mer jobb :) Det är så härligt, jag behöver ju bara en hund med henne!

Inga kommentarer: