lördag 13 oktober 2012

Så kul!!

Skickar in ett litet inlägg här från Irland innan det är dags att stänga av datorn (jobbat lite). Har haft så extremt kul den här helgen och jag har inte skrattat så här mycket på evigheter! 

Igår, efter en heldag på jobbet fick vi åka till Dublins högst belägna pub (som om det spelade någon roll då det var kolsvart ute och vi satt inne) när bussen väl orkade ta sig upp för backen. Där bjöds det på trerätters uppdukat på långbord med små pallar, genuint och mysigt! Jag tänkte jag skulle chansa hej vilt med menyn och ohmylord vad gott det blev! Inget jag trodde när jag stod där utanför den vita lite skabbiga puben Johnnie Fox´s men man ska inte döma hunden efter håren. Började med musslor, kladdigt med gott, fortsatte med någon form av fisk som var marinerad och den var så köttig att jag blev lite orolig att det inte var fisk (men det var det). Otroligt gott var det och jag avslutade med en whiskeykaka, trodde inte det skulle falla mig i smaken men även det smakade mumma! Baren var givetvis öppen och det blandades med goda drycker och svart te. Stor mix av folk från koncernen och jag satt med norsk höjdare/styrelsemedlem, sr konsulter och jr konsulter från både sverige, norge och UK. Åldrarna var allt från 23 till 45 men alla bara interagerade helt. I slutet av maten kom det upp ett band som körde irish drinking songs för att sedan lämna över till riverdancegänget. Ojojoj.. 

Efter det var det dags att dra vidare, provade på två "caféer" (läs vad vi skulle kalla nattklubb) innan jag drog hem för att sova, ville kunna få lite dag idag också. 

Vaknade 8, mailade ut till alla de andra om de var vakna. Icke. Träffade några som var vakna vid frukosten där det avslöjades att många hållt igång till 7 i morse, no wonder jag var ensam vaken.. Men vi fick ihop några som drog ner på centrum. Strosade på stan, bland parker, bytte sällskap, strosade mer, fikade, strosade, drack en choklad/baileys/glassdrink istället för den obligatoriska irish coffeen och strosade sedan till nästa sällskap där vår nästa aktivitet väntade, nämligen Viking tour, en buss/båt tur där man har vikinghjälmar och åker runt i den där båten och skrämmer folk samtidigt som man får den obligatoriska stadsturen. Skitrolig guide och otroligt underhållande att få vråla åt folk så där. Efter det gick vi ut och käkade italienskt alla som var kvar, 18 pers. Mycket mycket gott även idag (men de hade en skum pizza på menyn, lightvarianten, där de skar bort mitten på pizzan för att lägga i sallad istället. Öh?) och lika trevligt även om det kanske var aningen mer dämpat idag. 

Helt otroligt vilken karisma Irlands chef har som har fått mig att skratta från den sekund han satte sig i närheten, trots att han befann sig i kris. Har anordnat så roliga aktiviteter för oss nordic och bjudit oss genom en fantastisk helg. Såå glad att jag åkte. Och alla kollegor, så kul att kunna träffas från olika länder, olika åldrar, platser i organisationen och fungera så bra ihop. Nu är jag verkligen laddad, trots att all vila jag tänkt mig uteblivit. Ska bli härligt att få träffa familjen igen och i morgon ska vi faktiskt åka på flying bach (som jag otroligt nog glömt bort!) så det blir bara att hämtas på flygplatsen och dra vidare. Stackars mig. Kanske vi även träffar Susann där :) 

1 kommentar:

Susann sa...

Oh, choklad/baileys glassdrink låter dödligt gott!!! Vikingaturen låter aningens skum ;)