lördag 27 oktober 2012

Lydnadsavslut och premiär

Idag hade vi avslutning på vår kurs i Lydnadsklass I som vi gått på EHDK. Avslutningen är gemensam för alla kurser och då var det lite uppvisningar (eller nåt) och sen inofficiell tävling för de som gått någon form av tävlingslydnad. Vi fick startnummer 1 (skitkul när jag inte ens sett någon tävling och vet ordningen på momenten..) men körde på. Då vi inte kan platsliggning och vår första start inte är läge att testa på så hoppade vi det momentet. Så här såg det ut:

Här kommer poängen:
1. Platsläggande 0
2. Tandvisning 10
3. Linförighet 5,5 Nosar efter vid helt om vändning, tränger vid sväng, pendlar, bra kontakt mellan öf (I totally lost her, skulle gett henne 1 poäng själv, typ)
4. Läggande 8 Bra kontakt, lite segt läggande
5. Inkallande 9 Bra tempo, sitter inte upp ordentligt vid start (minns inte att hon inte satt dåligt utan tyckte hon satt rakt och stadigt, inte heller på filmen ser jag vad domaren syftar på)
6. Ställande 0 Två kommandon (vår starkaste är inte stark för dagen)
7. Apportering 8 Ändrar ställning (ställer sig, men står visserligen helt still)
8. Hopp över hinder 9 Avslut (Hon satte tassen på min tå.. i övrigt var de imponerade över hur långt bort vi båda var från hindret, jag tyckte dock vi var nära..)
9. Helhetsintryck 8

Summa: 100 p.

Vet inte vad jag känner inför resultatet, tycker det gick bra på plan förutom linförigheten som var katastrof. Bra att få träna lite på att tävla och vi åker nog dit på deras officiella om några veckor och provar igen. Bara för att, vi kan ju inte avsluta med årets sämsta fotgående ever heller?! Sen fanns det lite andra faktorer som har påverkat dagen åt det inte lika positiva hållet, men det lämnar jag oskrivet. 

3 kommentarer:

Susann sa...

En kurs tävlingslydnad där man inte får veta ordningen på momenten? Spännande ;)
Men det där är ju bara att slipa lite på så är ni där och tävlar sen oxå!

Hanna aka Lilla My sa...

Nolla på ställande pga två kommandon? Hmmm. Svårt att se hr lång tid det tar mellan kommandona, men ställandet i sig är snyggt. Ser inte heller att hon sitter dåligt, kanske 1 p bort för avslut, men det är max. Tycker inte att läggandet är speciellt segt heller. Typ en nia.

Linn sa...

Susann: det är alltid samma ordning på momenten, det är JAG som inte har koll (och inte fått lära mig ordningen på kursen)

Hanna: Ja, jag har ju ingen koll på bedömningen på lydnad så jag kan inte säga så mycket men om man jämför med att en efter mig fick ett poäng mindre baserat på en ingång där hunden tacklade föraren så känns det rätt hårt när hunden kommer emot med tassen mot min fot.. Men men, vi jobbar vidare och lär oss hur domarna tänker (eller?!)