fredag 5 augusti 2011

Privatträning för Eva

Idag var det dags för den efterlängtade privatträningen hos Eva. Tyvärr blir det bara text då jag inte ville ta bilder eftersom hon placerade oss på varsin stol ute i vattnet direkt när vi kom.. Jodå, hon började med att vi skulle avdramatisera det här med vattengränsen och vatten öht, så där satt vi som om det vore det mest naturliga i världen (det var iaf ganska behagligt). Sen blev det träning på fot/sitt utan kommando där hunden själv ska lista ut att det krävs att hon sitter vid min sida för att den där roliga skytten/apportkastaren ska gå ut och göra något. Det krävs också att hunden ska sitta kvar för att dummyn ska ligga kvar där den hamnade.. Ett upplägg som passar oss kanon då jag inte vill behöva säga sitt/fot etc när vi jobbar, hon ska göra det av sig själv. Men jösses vad hon fick tänka till och det blev riktigt jobbigt för henne emellanåt.

Förutom den övningen vi fick (jag kan försöka filma den vid tillfälle, att beskriva blir bara knas) så tränade vi också på att ta oss igenom områden där vi  redan rotat, vända bort från vattenmarkering i vatten, stadga och övriga småsaker som Eva var på oss. Hon är bra på att peta i detaljer utan att gå in i fel områden (tränar vi på linjetag är inte avlämningen relevant exempelvis). Som vanligt när vi varit hos Eva känner jag mig så otroligt nöjd, dock något orolig över att jaktproven är så snart då vi fick massor att tänka på!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad synd att vi inte fick se bilder när ni sitter ute i vattnet =) Det är så roligt att läsa i din blogg och bara stärker mig i att jag inte ska ha retriever, hur underbara de än är! PS Kan man kolla på jaktprov nånstans?

Linn sa...

Kerstin, om du kollar på www.ssrk.se så finns det längst till höger "Program B-Prov" - klicka där så får du en lista över årets alla planerade prov (officiella, det finns några få inoff men de är svåra att hitta tycker jag). Östra är stockholmsregionen, tyvärr verkar det inte vara så många där. Om du sen går in på www.ostra.ssrk.se -> retrieverprov ->program och anmälan finns det mer info om varje prov och vem som man ska ringa för information om var man kan åka för att komma och titta. Jag rekommenderar dig att titta på öppenklass då det är lite mer action än NKL. EKL är så tufft så det blir man bara avskräckt av att se på ;)