måndag 22 augusti 2011

Å vi fortsätter..

Idag tog vi ett lass med fåglar och åkte till Zandra. Tränade vilthantering och fotgående. Fotgåendet gick jättebra tycker jag förutom alldeles på slutet då det verkligen brann i skallen och hon ägnade sig åt skogsskövling istället för fotgående..
Vilthanteringen däremot.. Fick lite smått ångest över att vi ska på prov på lördag med den hanteringen men så lugnade jag mig själv efteråt med tanken att vi inte gjort det här ordentligt på månader (det är hett!) och sen ska vi ju träna dagligen med det fram till dess. Gjorde lite olika övningar, bland annat ett sök för att få många upptag utan kast. Suck säger jag bara, när var det senast en bra idé att lägga ut ett sök när hon ser på? "jaha, där ligger du men jag vet det finns mer här ute, återkommer snart!" var hennes kommentar när hon hittade första fågeln.. Grr.. Men, det å andra sidan kommer inte heller bli ett problem för det uppstår bara när hon ser att jag har lagt ut, vilket jag borde slutat med för länge sen..

När vi tränat klart och jag åkte hem kom jag på att jag håller på med vattenträning också så jag åkte ut till pappa. Tog med henne in i skogen och kopplade loss och kommenderade fot och hon gick så otroligt bra!! Bästa någonsin (för att vara i en skog, på rallylydnadsplan hade jag nog tyckt annorlunda). Tyvärr hörde jag att det var rådjur precis någon meter framför oss så jag kopplade upp henne och gick i koppel/fri en stund. Väl nere vid vattnet när jag visste vi hade passerat rådjuren kopplade jag loss henne och gick verkligen hela vägen ner till vattnet fot och sen vände jag mig om och kastade en fågel. Den tog hon och som belöning fick hon hoppa i vattnet. Sedan gick vi igenom skogen till hundbadet (det det både badas/simmas ordenligt och kastas mycket) och även dit kunde hon gå fot fint. Vände bort och kastade fågeln in i skogen som hon fick ta först, inga problem och belöning hopp i. Hon hoppade inte i, hon ställde sig mest vid vattenkanten och tuggade på gräs. Det känns lovande att viltet är mer värt än vattnet iaf. Tror vädret gör en hel del, när det är regnigt är hon (förståeligt nog) inte alls lika sugen på att bada i allt som går så hysteriskt. Ska kolla väderleksrapporten till helgen.. .. .. ..Gaaaah! den enda dagen med strålande solsken?! Hur tänkte de nu?? Hmm.. skrollade ner och enligt den detaljerade långtidsvarseln ska solen komma först efter 14 och innan dess ska det regna. Jag hoppas de har rätt den här gången.

I övringt en mycket bra dag, har fått träning på de tre punkter jag velat och efter lite utvärdering känns det bra dessutom.

Inga kommentarer: