torsdag 4 augusti 2011

Anti-vatten träning

Den här hunden alltså! Efter helgens WT så inser jag att jag måste lägga ner ett kol på att inte bada för nöjes skull när vi jobbar. Försökte i måndags när vi tränade med tjejerna. Tänkte först "kanske ska ha lina" men eftersom vi var någon km in i skogen och ingen hade lina fick det gå som det gick.. Dum idé, fyra gånger tjyvade hon, den rackaren!! Sista gången var den enda som inte var ner i vattnet och då fick jag stopp på henne, första gången var det inte ens något kastat, hon bara drog utan tillåtelse. (Kan ju tillägga att bli riktigt arg fungerar ju uppenbarligen inte, för det blev jag men det fortsattes att inte lyssna ett skit, planering och tänka efter före är tydligt det som funkar).

Igår gick jag till samma ställe igen, efter att vi varit i en annan skog och bara varit. Stannade upp flera gånger på vägen och kastade markeringar och tränade det kombinerat med fotgående (för att jag ska kasta måste du gå fot, för att du ska få ta den måste du gå fot, och detta medvetet och ordentligt). Sen fick hon bada i lerpölar på vägen dit på kommandon. När vi väl var framme tjyvade hon ingenting på vattnet. Antar att det var en kombo av lite trötthet från andra moment innan, inga andra hundar som triggar och lerbadet. Vilket, nu när jag tänker efter, inte gör mig klokare. Ska jag låta hunden bada i lera och ta ett par timmar i skogen innan ett jaktprov? Aja, bara till att gå upp 3 på natten då..

Ikväll blir det iallafall rallylydnadsträning, det ser vi fram emot eftersom vi haft "torka" i hundträningen (två dagar utan träning med kompisar, katastrofalt!). Däremot har jag hunnit med att läsa igenom en himla massa böcker till mitt PM arbete som jag bestämt mig för att skriva i helgen då vi har semester nästa vecka och då ska vi ju göra annat än att plugga! Som att åka till Norge, tjohoo!

Inga kommentarer: