onsdag 23 mars 2011

Dubbla eller inte?

Sist vi var hos uppfödaren körde vi en dubbelmarkering och Nässla tänkte dubbla/byta. Hon gjorde det också gången innan vi tränade med Jens. Detta är inget hon brukar göra, det är alltid full fart in så jag blev lite konfunderad. Testade henne för att se om hon ville byta mellan olika nu i veckan när jag har grubblat lite på saken. Först la jag ut en hel hög med dummysar på ett ställe, frestande att byta. Ut och hämta, greppar en och full fart in. Så gör hon med alla. Tar ut henne i skogen, kastar en dubbel, relativt nära då om hon skulle få för sig något. Tar en i taget. Kastar ytterligare en dubbel varav de båda hamnar på samma ställe (lockande att byta?) och hon tar som hon ska en i taget. Vilket så klart är jättebra, men leder till lite analyserande gällande varför hon gjort det när vi tränat med Jens och Bitte.Jag misstänker att det faktiskt är ovana med dubbelmarkering att hon inte vet hur hon ska göra. Sist fokuserade hon på den ena men började springa åt den andra så jag anar en splittring hos henne. Sen kan det ju bli värre av att hjärnan kokat över i extas över att få träna med de andra också. Så jag tror att det kan lösas med mer träning så hon helt enkelt får rutin på dubbla.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Nu är inte jag speciellt insatt i apportering, men spontant tror jag att du har rätt när du tror att det beror på de andras närvaro. Inte kanske bara ivern att träna med dem utan också konkurrensen att de får ta den "bästa", så för säkerhets skull kollar hon av båda dummysarna.

Linn sa...

Precis. Idag tränade vi igen och hon kom in dock efter ett litet varv för att komma in. Jag ska träna det här med våra träningsvänner i stan för de är hon inte alls så uppjagad med så jag tror det går bättre då. Verkligen grader av svårigheter.