måndag 1 november 2010

Bok

Var på biblan igår och tog hem en dröse lite-roligare-böcker i samband med att jag lånade hem skolböcker om statistik och psykologins teoribildning. En av dem andra var denna Din hunds beteende i vardag och träning av Jan Gyllensten.
Bokens innehåll har sin grund i olika mentaltest, men är ändå lämlig för "den vanlige hundägaren". Den förklarar hur de olika testen fungerar och varför man gör dem och vad man får ut av dem. Utifrån testen kommer en mängd begrepp som nerver, dådkraft och kamplust och därifrån beskriver författaren hur man ska hantera det i vardagen.
Boken är inte speciellt ingående och jag läste den på någon timma, men tycker ändå den var bra. Dels får man lite mer insikt i testen, vilket när man har en brukshund varit rena grekiskan för mig. Sen var det bra tips för vardagen och författaren förklarade väldigt pedagogiskt. Något som ständigt återkom var vikten av att leka med sin hund i olika miljöer för har du en bra lekbelöning står du i princip alltid högre i kurs än andra störningar, tex en hund som vill leka med andra hundar, lär hunden att strunta i dem så får du leka med mig istället. Inget nytt kanske, men för gemene hundägare kanske det inte kan tjatas in nog?

Inga kommentarer: