söndag 25 april 2010

En till vattenapporteringsfilm

Här kommer en till film från gårdagens lyckade pass, den är lite längre och innehåller fler moment, och jag ska försöka förklara vad som sker (om någon vet ett filmprogram där man kan lägga in text under filmens gång så tas tips gärna emot).

Först och främst, se vilken kass kastare jag är.. Lyckas inte ens få dummyn till vattnet, och vi är ju inte ens två meter ifrån. Jag har dessutom klippt bort början då jag kastade en dummy som nästan landade i huvudet på mig (igen!).
Jag börjar med en dubbelmarkering där hon till en början bara får ta den ena (det är ju det här med förväntan) och sedan blir belönad bakåt. Sedan tränar vi fot (mot det hon vill ha) och hon får ta den sista markeringen också. Jag vet att det inte är svåra eller "bra" markeringsträning så, men det är som sagt inte det vi tränar, vi tränar på att sitta kvar/gå hos mig fastän det plaskas dummysar i vattnet. Även på denna film kan man se att jag dirigerar just så som jag kommenterade i förra inlägget att jag inte ska göra..

Under tiden hon söker så kastar jag iväg en dummy på ett linjetag, som hon sedan får ta efter att jag kastat i en till dummy i vattnet. Tyvärr så är jag så korkad och tänker inte på att den externa belöningen står där bredvid linjetaget så hon springer ju dit istället. Oooops, my bad, vi gör om! Det går betydligt bättre och notera hur glad matte blir ;)

Vi går ner tillbaka, kastar i dummyn igen (när Nässla väl kom ihåg hur man satt ner), och belönar bakåt, utan att hon får hämta. Avslutar med att gå fot ner mot det hon vill ha och sedan får hon hämta in de båda som ligger i vattnet eftersom hon sköter sig så bra.

2 kommentarer:

Carolin sa...

hej! i windows finns det ett programm som heter movie maker. Det använder jag, gå in och kolla på mina filmer. Jag kan lägga text hur jag vill.
Kanon film, roligt och se. Lycka till i framtiden!
//Carro

Linn sa...

Haha ja, men titta, den fanns ju här på min dator redan. Tack för tipset!