torsdag 22 april 2010

Håll i dig träning vid vatten

Igår trotsade vi regnet och åkte iväg för ett kort pass vid vatten. Syftet med träningen var att hon ska stanna kvar hos mig trots att det faller ner dummysar i vattnet (Svårt när man har extrem vattenpassion). Jag hittade ett perfekt ställe där det var lite översvämning, så egentligen var det vass/gräs/jag vet inte vad där, vilket gjorde att hon inte behövde simma (det är fortfarande för kallt för det, och det är inte det vi ska träna på) samt att dummysarna låg kvar trots att det blåste. Det var som en liten udde med en smal väg och på båda sidor hade vi vatten, och framför oss var sjön.

Utöver dummysar så hade jag vattentäta handskar, en skål och burkmat. Laddade skålen med mat, fick in henne i fot och vi spatserade lite där mellan vattnet och sedan kastade jag i dummyn. Första gången så flög hon efter, men det hade hon inget för. Vi gjorde om det hela och det gick bättre! Hon stannade kvar, tittade på mig - klick och belöning i skålen bakom oss. Däremot, när hon käkat så hoppade hon snabbt som bara den i och hämtade dummyn. Detta hände ca 5 gånger och varje gång blev hon lika snopen över att hon inte fick springa fram och ta belöningen när hon kom upp med den..
Skam den som ger sig, jag fortsatte, och lyckades sen få in henne vid min sida igen efter att hon tagit sin belöning, vi gick lite fot där mellan och så stannade jag till och skickade henne. NU fick hon sin belöning när hon kom upp (här var också kriteriet att hon inte skulle stanna och skaka men det gjorde hon aldrig heller). Sen flöt det på bra, jag körde några dubbla och massa fotgående däremellan innan det blev för kallt för fröken och vi torkade av henne och åkte hem.

Det var ett kort, intensivt men bra pass. Vi är verkligen inte klara än, men på god väg :) Tyvärr bjuder jag inte på en film, det var för regnigt och kallt för att jag ens skulle tänka tanken.

Inga kommentarer: