lördag 24 april 2010

Film vid vatten

Idag körde vi vårat andra pass i vatten och jag hittade ett så bra ställe så jag tom kunde filma :) Sånt gillar jag, dels så är det lite roligare att lägga upp filmer i bloggen och inte bara text, men också för att det är så lärorikt för mig själv.

Vi körde på samma tema som förra gången vilket går att läsa på något inlägg längre ner. Idag var det dock på ny plats (i skogen, som i sig är svår miljö för oss). Började illa, då hon först fick flattefnatt, vilket var gulligt ett litet tag, men som övergick till att bli aningen mer irriterat efter några minuter (kändes som timmar!). Ju mer irriterad jag blev, ju snabbare flög hon förbi mig.. Jag vet att det är så och ytterligare en gång fick jag det bekräftat.

När hon väl sansat sig så satte jag henne ner ett tag, så fick hon bara sitta still, medans jag återigen startade kameran och laddade upp allt. Tränade några gånger då jag kastade ut, klickade och hon fick springa bak och hämta belöningen vid kameran. Varierade med att någon gång skicka henne på linjetag bakåt, men hela tiden ta bort förväntningarna från att hoppa ut i vattnet. Resultatet blev jättebra, och här är en film på våran sista omgång. Då lägger jag in lite fotgående, och se vid 1 minut hur gärna hon vill fram, men ändå hejdar sig :) Inte ett enda pip under hela passet och förutom den allra sista gången som är med nu på filmen så lämnade hon av dummysarna utan att skaka sig.

Så vad kan jag lära mig av min film då? Jo, låt bli att dirigera om jag ändå inte visar som jag vill att hon ska gå! De få gånger jag har tränat dirigering lite svårare så har jag blivit frustrerad över att hon gärna kommer fram och söker ut åt det hållet från min kropp. Om jag pekar åt höger när hon är 10 meter framför mig så ska hon ju springa åt höger 10 meter ut, men nu när jag dirigerade henne så ville jag ju att hon skulle komma in och leta vid mig :/ Ooops, så kan jag ju inte hålla på.

Just ja! Idag har två syskon till Nässla haft tävlingspremiär på Working Test, vi håller tummarna för att det går/gått bra!

2 kommentarer:

Ullis sa...

Duktiga ni är!

Jag fattade inte riktigt vad du menade med dirigeringen....

Jag tyckte det såg HEEEEELT exemplariskt ut! hihihi

Linn sa...

Jo det fungerade ju i det här sammanhanget, men det är inte riktigt så det ska se ut tycker jag. :)