måndag 5 april 2010

Glöm inte bort att ha kul


Jag har både diskuterat och funderat på det här om varför man skaffar hund. Vad är egentligen syftet, för just dig?
Somliga skaffar för att ha en hund att jaga med, andra för att bara sällskapa och vissa för att tävla. Sen finns det nog en uppsjö andra anledningar. Det jag tänker mycket på är de som har mål med sina hundar, att de ska bli champions, vinna tävlingar av olika slag. Jag vill själv tävla med min hund och förhoppningsvis ska vi kunna göra det med. Det som är viktigt att komma ihåg, som jag måste påminna mig själv om på vägen dit, är att det viktiga är vägen dit. Om vägen dit består av prestationsångest och tjafs för att hunden inte gör vad jag vill då är det ju faktiskt inte värt det. Det är ju den dagliga träningen som är våran vardag, tävlingen är bara några timmar av livet. Glöm inte att ta tillvara på alla de andra timmar och se till att ha kul ihop!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Åååh, precis vad jag behövde läsa idag! Släng bort prestigen och ha roligt tillsammans med sin hund!!!!

Anonym sa...

Jag har skaffat min hund som kompis och behandlar henne också därefter (ang. ditt förra inlägg).
Jag tycker man ska ha kul ihop och ge sin hund ett meningsfullt liv.
Vi testar lite olika saker ihop, agility, nosarbete, trix, lydnad..Är det nåt hon inte är så förtjust i så skiter vi i det och hittar på nåt annat istället :)
Hålla på och tjafsa är inte så kul, så det försöker vi undvika här..:)

camilla sa...

På tal om nosarbete i min förra kommentar..
Jag brukar titta in på din blogg och såg innan att du kör specialsök med Nässla (te körde du med då)

Jag hade tänkte börja med detta, så det hade varit jättekul att läsa mer om specialsök i din blogg. Lite vad ni gör och så kanske, om ni fortfarande håller på med det?

Linn sa...

Hej Camilla

Vi kör lite sporadiskt just nu, har bland annat en del filmer i kameran som inte ens är uppladdade på datorn så det kommer mer så småningom :)

Camilla sa...

Vad kul, det ser jag fram emot :) Filmer är kul att se!