måndag 4 maj 2009

Utställningspremiär

Igår hade jag och Nässla våran första utställning, en inofficiell (dvs. inga resultat sparas och blir offentliga) för östra sektionen i flatklubben. Vi tävlade i valpklass II mot 6 andra tikar, därav syster Thisbe.

Våran placering blev 4, trots våran katastrofala uppvisning. Nässla hamnade på höger sida om mig när vi sprang, hon galopperade och skulle fram till sin syster och hon vände och skulle springa bakåt till de efter :S Hon studsade även en hel del på mig istället för att hålla alla tassarna i backen.. Men men, jag har ingen annan än mig själv att skylla, jag har ju tränat ungefär totalt 1 minut inför det där..

Lagom svettig och kämpande för att ställa upp hinken som Nässla vält, ta ut rosetten ur munnen på henne så blev vi inropade igen för att vi skulle få ett hederspris! Nässla fick hederspris för att hon var den charmigaste valpen!! Jag tror det var ett synonym för mest ouppfostrad valp :D Hon fick ett paket godis som hon uppskattade hårt :)

Här är kritiken hon fick:
Typ och helhetsintryck: Mycket god
Mycket god tikvalp under utveckling. Utmärkt huvud och uttryck. Välplacerad skuldra, ngt rak över arm men bra längd. Välformad bröstkorg, ngt grund. Ngt sluttande kors. Bra vinklad bakställ. Rör sig med något korta steg från sidan, valpigt fram och tillbaka. Bra pälskvalité men skulle önska mer. Bra visad men behöver mer ringträning.

Mer ringträning? Det borde stå: Behöver ett träningsläger för Gerard O´Shea..

Såg en gammal kursdeltagare där vars dotter ställde upp i barn med hund. Hon var jätteduktig och jag tror jag ska hyra in henne när det är dags för seriös utställning ;-)


I vilket fall, Nässla fick träffa sin syster, och det var asjobbigt för henne att inte få leka med henne. Trots att vi var fort inne i ringen så hade det redan kokat över inne i skallen på henne. Tänk bara när hon hoppar ur bilen så hör hon massor av hundar som skäller och piper. Låter föresten väldigt illa.. :( Sen är vi där, kopplade och ska ligga still.. Näää det var tufft för henne.

Eftersom jag skulle hämta mamma på arlanda kl 18 så var det bara att stanna. Vi gick och badade lite, kollade lite på de andra utställarna, åkte till en mack och köpte en korsordstidning för att sedan åka till en liten skogsglänta där vi la oss och slappade och myste ihop. När vi väl kom till arlanda fick Nässla ytterligare miljöträning där vi väntade utaför terminalen, men hon sov då, stackars..

2 kommentarer:

Matte sa...

Fin kritik fick hon ju! Blev du sugen på att ställa mer?

Linn sa...

Nej det skulle jag inte påstå.. det var ett fullkomligt kaos i ringen.. jag väntar tills hon är 18 månader och jag har "nytta" av resultatet inför jaktmeriteringar :)