lördag 16 maj 2009

Apporteringsträning

Idag träffade vi Maja och hennes matte Rebecca för lite apporteringsträning. Jag var lite skeptisk till Nässlas förmåga att samarbeta med mig i dessa tider, speciellt med en annan hund som störning. Men jag blev positivt överaskad!

Vi började med att ta en promenad dit vi skulle lägga ut söket då tjejerna fick springa fritt (Maja är föresten en flat också, som är ca 6 månader äldre än Nässla) och lattja med varandra. Framme på lämplig plats så lade Rebecca ut 6 dummysar i varierande storlek och skickade Maja.Innan jag gjorde något med Nässla så körde jag lite avlämnande i koppel eftersom vårat stora problem på senaste tiden har varit att hon kör lover runt mig utan att komma in med dummyn. Givetvis gick det kanon i kopplet..
Efter 3 tagna så fick Nässla ta resten, efter att hon setat i fotposition - utan att försöka dra! Den minsta dummyn som är för valpar var himla svår, men då vet vi och tränar mer med dem. Jag tror dock inte att det är någon modell som förekommer på prov, men det är ju alltid bättre att träna mer än vad man behöver. Hon lämnade alla hos mig, utan några som helst tendenser till att dra till Maja och showa! *Stolt*
Efter det så kastade jag några markeringar åt Maja, medans Nässla fick träna passivitet. Henne blev det inga markeringar för, men det gör inget.
Efter lite mer vila så körde vi några linjetag. Gick väl så där för oss båda med dummysar men när vi bytte till leksak blev de båda mycket bättre! Fortsätta med det alltså ett tag, tills de förstått grejen.
Efter ett hårt arbetspass är det alltid lika skönt att komma till ett spa och få en lerinpackning..

Inte bara min flat som gör så..

Supernöjd med dagen!!
Så här såg det föresten ut häromdagen när Nässla hade hittat disksvampen.. Den lilla rackaren..

2 kommentarer:

Caroline sa...

Mina hundar gillar också spa med lerinpackning efter träning. Gärna en bodyscrub efteråt på grusgången...

Kul att apporteringsträningen verkar gå så bra!
/Caroline

Linn sa...

Caroline: Man får se det så här: visst är de äckliga flattarna, men det är också deras enda nackdel tycker jag, och då är det rätt överkomligt :)

Ja jag är himla nöjd, iom att all träning på sistone gått åt pipsvängen.