torsdag 23 juni 2022

Domaruppdrag på Örebro Hundsällskap 9 juni 2022

Kvällstävlingar inom räckhåll är såna tävlingar som jag gärna tackar ja till, så behöver det inte bli en dags projekt att döma. Har två i Örebro under sommaren, första var förrförra veckan, så jag dömde två nybörjarklasser. Hade väl inga tankar på svårigheter utan ville ha två olika banor. 

På första banan var det nog mest momentet 123 steg bakåt som var svårt, men det är ju ändå ganska förlåtande i nkl men hur mycket poäng man kan förloroa. Förutom det så ligger ju flygplatsen bredvid, så en del hundar fick ju minst sagt störningar. 


Vann gjorde två hundar på delad förstaplats, en ridgeback och och wachtel på vardera 98 poäng (alltså, raserna!). Ridgebacken var så arbetsglad och pigg, riktigt kul att se :) På delad tredjeplats med 97 poäng kom en labbe och en old english sheepdog. Av de 23 startande fick 19 (82%) kvalificerande resultat. 

Bana två hade jag redan byggt upp så vi körde igång direkt. Samma sak här, inga direkta svårigheter i sig. Vann gjorde en rollare på 100 poäng, tvåa tätt efter med 99 var en aussie och delad trea på 98 ar mellan en blandis och en softis. 18 av 23 fick kvalificerande (78%). 

 

Inga kommentarer: