torsdag 23 juni 2022

Domaruppdrag hela helgen på Valbo BK

Helgen blev minst sagt intensiv, när vi på fredagen hade konferens och firmafest i Västerås, så redan på torsdagen efter jobbet åkte jag dit och sov borta för att vara nära hundvakt på morgonen. Hela fredagen var det aktiviteter och jag hade i huvudet att jag skulle åka vidare 6 på morgonen därpå, så tog det lugnt trots öppen bar ;) Jag kom hem i tid och sov som en stock och kände mig pigg efter mina timmar i bilen upp till Valbo (utanför Gävle). På plats fanns Micke, en blivande domare som skrev åt mig i Hudiksvall och han hade redan byggt upp min bana - perfekt! 

Först ut var fortsättning, lite lurig ingång på slalomet men i övrigt inga tuffa saker. Det var 17 som kom till start, varav 8 (47%) fick kvalificerande resultat. Det är förvisso rätt lågt i klassen, men många som diskade sig. Vann gjorde en mellanpudel på 100 poäng, tvåa kom en Kromfohrländer på 99 poäng och trea var en grönis på 96 poäng. 
Efter lunch och lite kompletterande banbygge blev det dags för mästarklass. Jag kände när vi körde att banan var väldigt lätt för att vara en mästarklass, men så blir det ju ibland. Många hundar var dock nosiga och flera hade problem med snurrarna, så de ska nog vara glada att jag inte hade en sån riktig sidbytes/snurr bana som jag egentligen föredrar.. På grannbanan var det endast 2 av 24 som fick kvalificerande (två konskick..) så jag tror de var glada hos mig där hela 11 av 24 fick det (45%). Vann gjorde två hundar på vardera 100 poäng, en dvärgschnauzer och en labbe. Delad tredjeplats på 99 poäng kom en BC och en aussie. Min tilltänkta uppfödare var på plats och tävlade så det var trevligt att få träffa henne efter att vår sista kontakt var att vi inte kommer och hälsar på pga en separation. Känns bra att få träffas och berätta att man ändå är seriös och att det inte var några problem för dem. 
När tävlingen var slut åkte jag och Sirap till vårt boende, Gävle Bed & Breakfast. Ett jättefräscht litet boende som låg bra till i ett villaområde. Checka in och sen ner på stan för att kolla lite hur det ser ut där och ha lite sightseeing i det härliga sommarvädret. 
Börjar med en pizza, som jag sällan äter numera, men är det mozarella och sallad på den kan man ändå offra sig. Jättegott! Vatten till hunden kom de ut med också. 

Tillbaka till det pyttiga rummet (denna bild är tagen från toaletten)
Stickar och lyssnar på ljudbok, sen sover jag som en stock. 

Nästa dag blir det frukost och tidig avfärd till klubben. Nybörjare och avancerad står på schemat, dessutom med en domarelev på eftermiddagen. Nybörjarklassen hade mycket transporter och var ganska flytig och förutom de två som diskade sig pga hundar som hade svårt i miljön, plus en tanta som gjorde momenten fel lite för många gånger så fick alla kvalificerande resultat (tanten fick dock domarens val, hunden gjorde ju inte ett fel). 14 av 17 fick kvalificerande (82%)

Vann gjorde en staffe på 100 poäng, på 95 poäng kom en havanais och delad trea på 93 poäng kom en dvärgschnauzer och en rottis. 

Till nästa bana behövde jag inte bygga någonting då den blivande domaren fick äran att göra det. Så jag chillade mest efter lunch, även banvandringen höll hon i. En ganska flytig bana för att testa om de tränat på högerhandlingen. 5 av de 16 startande fick kvalificerande (31%) och på toppen på prispallen låg Eskilstunabor som jag "ifrågasatte" hur långt de åkte för att tävla innan banvandringen. Det var tydligen värt att åka långt ;) 

Vann gjorde en aussie med 96 poäng, följt av en flatt på 95 (Nässlas halvsysters "valp" för den som är intresserad) och på tredjeplats var en golden på 87 poäng. 

Nu är det semester någon vecka och jag dömer nästa gång på en kvällstävling i Örebro. Därefter blir det bara en dags vila innan jag åker till Storfors - sen blir det semester på riktigt då jag åker till Norge efter jag dömt klart!

 

1 kommentar:

Susann sa...

Men Valbo! Säg inte att du missade Jennys hund & katt - bästa hundbutiken!?