onsdag 13 april 2022

Domaruppdrag på Enköpings BK 2022-04-09

För några veckor sedan hörde Enköpings BK av sig och undrade om jag kunde döma en klass hos dem då de fått så himla många anmälningar. Inga problem, jag var ledig den helgen och det var ju härlig vårkänsla. Då. Så här såg det ut på dagen jag skulle åka iväg till tävlingen. 
Grannen som drar med skyffeln på bilen för att bli av med snön..
På min plan såg det ut så här lagom efter banvandringen, det var slask och under lera. Stackars ekipage, men jag påpekade för de tävlande att vi kämpar så gott det går men låter hundarna avgöra om de verkligen vill genomföra momenten, och ja, det verkade gå hem, bara glada miner hos förarna trots den eländiga terrängen.  
En stackars mops (tack och lov var småhundarna ute först) såg ut som hon tog sig igenom ett riktigt tjurrus, kravlade sig fram i leran, allt för att vara till lags för sin matte. Förstår ni vad hundarna kämpar för oss och våra idiotiska idéer? 

Banan i sig blev en återvinning från Hudiksvall - tack och lov hade jag tagit bort några ligg (innan snön kom), svårigheten banmässigt var skylt 5, att göra en sittsväng till höger efter ett sidbyte på höger sida samt att göra skylt gå runt förare när hunden är på höger sida. Jag var också glad att jag gjort banan kortast möjlig, man behöver inte maxa antal skyltar, det är svårt nog ändå. 

Av 31 startande var det 14 (45%) som fick kvalificerande resultat, vann gjorde en golden på 98 poäng, tvåan på 92 poäng delades mellan en MAS och en tollare. 

Inga kommentarer: