måndag 31 januari 2022

Lite apporteringsträning i stormen

Inför Åreresan behöver jag och Tess testa att köra hundarna tillsammans i en bil, dvs en bur. Prim har återgått till okastrerad hanhund efter att allt det kemiska lämnat kroppen och vi var inte säkra på att han skulle låta bli Sirap, så vi behövde en test-tur. Så vi bokade upp lite apporteringsträning med Pernilla och åkte till Vittinge för träning tillsammans. Bilfärden gick bra, Sirap tillät inte ens att Prim tittade på henne i buren vilket han respekterade. Träningen gick också bra. Jag började med lite fotgående mellan Pernilla och Tess som svängde med dummys och fjäderklädda dummys. Sirap förstod fort och gjorde det till en övning. 
Haylee med kaninen
Planen var att göra en bra grunduppvärmning för att lyckas med en liten slinga som vi skulle göra efter vi grillat lite korv. Slingan blev för Sirap: Lite fotgående framåt mot funkis som hade en kaja. Vi stannar och tittar när kajan läggs ut. Vänder bort, går tillbaka och ställer upp för en markering av en duva. Tar markeringen, går tillbaka fotgående lite längre, gör en dirigering till kråkan. Vänder och går tillbaka och tar markering på samma plats, denna gång en and. 
Livskvalitet
Mitt mål var en bra vilthantering och det skulle jag säga att vi verkligen fick! Hon tvekade inte på något upptag och allt såg så bra ut! Däremot knallade hon på dirigeringen - i den nivån att vi inte ens hade gått klart, hon drog under transporten. Dessutom var hon extremt het, vilket jag tror beror på flera saker, dels att de satt i bilen och såg allt jobbas innan, dels att hon suttit med Prim och han är ju väldigt orolig i bilen. Hon satt och skakade när Therese la ut fågeln.. Fotgåendet var hett och inte så harmoniskt som det varit på passet innan.. Men jaja, vi får mer att träna på. Vi har bestämt att ta slut på allt vilt nu under våren, så det är bara att strössla på varje träning. Nu ska vi bara vänta på när proven kommer ut så vi kan planera för dem också!

 

Inga kommentarer: