lördag 14 mars 2020

Domaruppdrag på Väsby BK 2020-03-14

Om vi hade ett dilemma kring vår tävling och covid-19 så var det nog inget jämfört mot de tappra hjältarna på Väsby BK. Herregud vad de har fått slita inför den här tävlingen, som från början hade närmare 500 starter. Först ragga domare och planera allt så det funkar med funktionärer och tider osv, och sen lagom till det behöva ta ställning till ett virus och vad SBK och SKK kom fram till. SBK tyckte att de skulle köra men att betala tillbaka avgiften till de som ville och på det fick de 100 avhopp (och för de som inte anmäler till tävlingar nu så betalar man alltså med bankgiro då dibs inte används för tillfället, vilket innebär att kassören måste betala ut allt manuellt!). Och 100 avhopp gör ju stor skillnad, och det här med att pussla ihop startlistor på dubbla tävlingar är ett mindre helvete bara på två klasser, så att de fick ihop detta är otroligt. Lägg även till sjuk domare och ett cafe som kvällen innan hör av sig om att de inte vill bistå med mat och jag tror en och annan på den klubben inte är så sugna på att arrangera tävling på ett tag. Som extra grädde på moset så hörde jag när jag var på väg hem att patronen i skrivaren var slut. 🙈 Påminn mig att ALDRIG arrangera så stora tävlingar. 

Jag bad om att få köra nybörjarklass, även om det innebar att åka hemifrån 5:30. Var klar kring 10 istället så det är ju bekvämt. Nybörjarklass är å andra sidan inte så upphetsande att göra banor till, speciellt i ett begränsat område, så det blev lite fokus på tempoväxlingar bara. Svårast var nog dock miljön idag och det var många som hade problem med att hundarna tappade fokus och nosade mycket. 
Av de 33 startande (från de 51 jag från början skulle döma) var det 24 (72%) som fick kvalificerande poäng, betydligt färre än vad som fick kvalificerande på grannbanan (samma tävlande), där 32 fick kvalificerande. Vann gjorde en aussie på full pott, delad andraplats på 99 poäng var det mellan en tax, kooiker, landseer och en labbe (härlig mix!). 

Nästa uppdrag blir på hemmaplan, en enkel nybörjartävling på kvällstid. Vi får se om det blir av eller hur många som vill komma, mycket kommer väl hinna ske på tre veckor. Jag har redan fått avbokade uppdrag framåt, så det kanske blir en lugnare vår än jag tänkt. 

Inga kommentarer: